Üniversitemizin Yeni Yapıları Hizmete Hazır: Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi ve Merkezi Araştırma Laboratuvarları İncelemede"

"Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Yeni Binaların İncelemesini Gerçekleştirdi"

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Üniversite kampüsünde tamamlanan Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi ve devam eden yapım çalışmalarıyla dikkat çeken Merkezi Araştırma Laboratuvarları binasında incelemelerde bulundu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Şevket Evci ve Yapı İşleri Dairesi Başkanı Makbule Hümeyra Ünlü'nün eşlik ettiği inceleme sırasında Rektör Aslan, yapılar hakkında detaylı bilgi aldı.

Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi, 8.800 m² alan üzerine kurulmuş olup, içinde 10 idari ofis, 1 VİP salon, 1 adet 950 kişilik salon, 1 adet 167 kişilik salon, 1 adet 108 kişilik salon, toplantı salonu, otopark, fuaye alanı, kulüp odası ve sosyal alan bulunduruyor. Ayrıca, 4400 m² alan üzerine kurulan Merkezi Araştırma Laboratuvarları binası, 30 laboratuvar, 14 araştırma ofisi, 5 çalışma ofisi ve bir dizi teknik alan içeriyor.

Rektör Aslan, yaptığı açıklamada, üniversitenin asli görevleri olan eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal sorumluluk faaliyetlerinin yanı sıra teknik altyapı iyileştirmenin önemine vurgu yaptı. Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi'nin ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapabilecek bir altyapıya sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, Merkezi Araştırma Laboratuvarları'nın bölgedeki diğer üniversiteler, akademisyenler ve endüstriyel sektörler için çekici bir merkez olacağını sözlerine ekledi. Rektör Aslan, yeni binaların tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

1 (6)-2

Kaynak: Haber Merkezi