Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde Matematik Öğretim Materyalleri Sergisi Gerçekleştirildi

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen "Matematik Öğretim Materyalleri Sergisi," 3-4 Ocak 2024 tarihlerinde büyük ilgi gördü.

Etkinlik, Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Reyhan Tekin Sitrava tarafından planlanan "Matematik Öğretiminde Materyal Tasarımı" dersi kapsamında gerçekleştirildi. Sergiye öğretim üyeleri, İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencileri, Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Ahmet Sümer Ortaokulu, Şehit Mustafa Uğurelli Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu öğrencileri ile öğretmenleri katıldı.

Etkinlikte, İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin hazırladığı matematik öğretimi materyalleri ile Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin kendi bölümleriyle ilgili hazırladığı materyaller sergilendi.

Öğrenciler, hazırladıkları materyalleri ortaokul öğrencilerine tanıtarak çeşitli uygulamalar eşliğinde bilgi verdiler. Materyaller aracılığıyla Matematik ve Fen Bilgisi alanlarında eğlenceli bir şekilde bilgilerini pekiştiren öğrenciler, aynı zamanda öğretmenlere de materyalleri yakından inceleme fırsatı sundular.

Eğitim Fakültesi, bu etkinlikle öğrencilere pratik öğrenme deneyimi sunarak matematik ve fen bilgisi alanlarında daha etkili öğrenmeyi teşvik etmeyi amaçlıyor. Sergiye katılan öğrencilere ve öğretmenlere teşekkürlerini ileten Üniversite yetkilileri, etkinlikte emeği geçen herkese memnuniyetlerini dile getirdiler.

Kaynak: Haber Merkezi