Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde, İlçe Tarım Müdürlüğü'nün biçerdöver kontrol ekibi, hafta boyunca 4 gün süren ve toplamda 25 saat 19 dakikayı bulan yoğun çalışmalarla rekor kırma yolunda ilerliyor. Karaahmetli Köyü'nün %75'i, Bahşılı Merkez'in %30'u ve Sarıkayalar Köyü'nün %20'si tamamlanmış durumda. Küreboğazı ve Çamlıca köylerinde ise önümüzdeki hafta biçerdöverlerin çalışmalara başlaması bekleniyor.

Haftanın son gününde, Bahşılı İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bağlı biçerdöver kontrol ekibi yoğun mesaiye devam etti. Bu süreçte Bahşılı Merkez'de Doğanay Mahallesi Taşlı Mevki, Kaya Ardı Mevki ve Taburhalilbağı Mevki ile Sarıkayalar Köyü'nde Terkanlı Yurdu Mevki, Hacılar Yolu Mevki, Kağnıdurağı Mevki, Eşekçibeli Mevki ve Gültepe Mevki, ayrıca Karaahmetli Köyü'nde Kalkımlıarkaç Mevki, Kırharman Mevki, Ayazlı Mevki ve Meranın Kolu Mevki bölgelerinde biçerdöverle ürün hasadı süreci takip edilerek kontrol çalışmaları gerçekleştirildi.

Yapılan kontrollerde dane kaybının önlenmesi, evrakların düzenli tutulması, biçerdöver tescil durumlarının kontrol edilmesi ve gerekli ekipmanların eksiksiz olması sağlandı. Ayrıca çiftçi memnuniyetine de büyük önem verildi. Hasattan sonra süne zarar tespiti için buğday numuneleri alındı.

Bahşılı İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, çiftçilerin emeğinin ve milli servetin ziyan olmaması için sahada titizlikle çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "Alın terinin bedeli zayi olmasın diye dane dane takipteyiz" mesajını verdi.

Kaynak: Bahşılı İlçe Tarım Müdürlüğü