SULAKYURT İLÇESİNDE ÇELTİK HASADI YAPILDI

Kırıkkale ili Sulakyurt İlçe’sinde 5700 dekar alanda çeltik tarımı yapılmaktadır.

Bölgedeki çeltik üretimini geliştirmek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘’Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’’ kapsamında bölgede çeltik üretimini geliştirme projesi hazırlanmıştır. Bu çerçevede %50 hibeli olarak dağıtılan 27 ton çeltik tohumunun hasadı Yeşilli Köyü’nde yapılan bir törenle başlamıştır.

Düzenlenen programa Vali Mehmet Makas, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Veyis Yurtkulu, İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Ergin Çilali, İl Müdürü Fatih Ateş, Sulakyurt Kaymakamı Hasan Burak Bilir, Sulakyurt Belediye Başkanı Seyfettin Çetiner, Tarım ve Orman İl Müdür yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, teknik personeller ile üreticiler katılmıştır. 

İl Müdürü Fatih Ateş’in konuşmasıyla başlayan törende, Ateş, bölge için önemli bir ürün olan çeltiğin geliştirilmesi ve çiftçilerin birim alandan aldığı ürün miktarı ile kaliteyi artırmak için hazırlanan projenin devam edeceğini belirterek, Tarım ve Orman Bakanlığı’na desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca üretimin ve üreticinin her zaman yanında olacaklarını dile getiren Ateş, çiftçilere bol ve bereketli bir hasat sezonu geçirmeleri dileğinde bulundu.

 Daha sonra söz alan Dr. Veyis Yurtkulu, Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı’nın selamını ileterek konuşmalarına başladı. Yurtkulu, pandemi ve süregelen savaşların gıda arzı ve güvenliğinin önemini daha da belirgin hale getirdiğini ifade etti. Bakanlığımızın son yıllarda uyguladığı ‘’ekilmeyen tek karış arazi kalmasın’’ politikası ve destek modelleri sayesinde tarımsal üretimde Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını belirtti. Yurtkulu, Bakanlığımızın temin ettiği %50 hibeli sertifikalı tohumların hasadı için burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek desteklerin seneye de devam edeceğini söyledi. Tüm üreticilerimize bol kazançlar dileyerek sözlerini sonlandırdı.

 Vali Mehmet Makas ise Tarım ve Orman Bakanlığı’na bölgeye sağladığı desteklerden dolayı teşekkür ederek, en büyük teşekkürü her koşulda üretim yapan çiftçilerin hak ettiğini vurguladı. Son olarak, Makas da bol ve bereketli bir sezon dileyerek çeltik hasadını gerçekleştirdi.

F B I M G 1729094056746F B I M G 1729094073949

F B I M G 1729094053871

Kaynak: Tarım ve Orman İl Müdürlüğü