Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, Bahşılı ilçesi Karaahmetli köyünde yapılan hububat hasatına katıldı. Kırıkkale genelinde başlayan hasat sezonunda biçerdöver kontrolleri, İl Müdürlüğü ekiplerince aralıksız sürdürülüyor ve bayram boyunca da devam edecek. Müdür Ateş, hasatın sorunsuz bir şekilde tamamlanması için gerekli özenin gösterileceğini belirtti.

Hasat zamanının başlaması ve havaların ısınması ile birlikte yaşanabilecek yangınlara dikkat çeken Ateş, yol kenarlarına atılan sönmemiş sigara izmaritleri, kırık cam şişeleri ve diğer atıkların yangınlara sebebiyet verebileceğini vurguladı. Biçerdöver kaynaklı yangınların önlenmesi için azami önem gösterilmesi gerektiğini de ekledi.

Ateş, ülke ekonomisi ve çiftçi mağduriyetlerinin önlenmesi için vatandaşların çevreye ve üretici emeğine saygı göstermesi gerektiğini ifade etti. Çevreye çöp, izmarit, şişe ve cam kırıkları atılmaması konusunda uyarılarda bulunan Ateş, herkesin duyarlı davranması gerektiğini belirterek, çiftçilere bol, bereketli ve sorunsuz bir hasat dönemi diledi.

Kaynak: Kırıkkale Tarım Orman İl Müdürlüğü