Kırıkkale'de  kiralar yükselişte

Konut üretiminin azaldığı Kırıkkale'de kiralar el yakmaya devam ediyor .Şehir merkezinde apartman konumunda olan dairelerin fiyatları yaşına göre 5.000 ile 10.000 TL arasında değişirken ,özellikle Kırıkkale'nin Batı Bölgesinde ki sitelerde 3+1 daireler 10 -12 bin , 4+1 daireler ise 15 bin TL'den kiralığa çıkmış durumda.

YENİ İNŞAAT YOK

Artan inşaat maliyetleri dolayısıyla Kırıkkale'de 2 yıldır inşaat firmaları bekleme dönemine geçerek yatırım yapmıyorlar. Firmalar fiyatların sürekli artış göstermesi ve alım gücünün azalması dolayısıyla yeni yatırımları kendileri için riskli görüyorlar .Bir zamanlar bir projede 200-300 konutun birden başladığı Kırıkkale'deki inşaat sektöründe ki firmalar şu an 20-30 dairelik inşaatları bile sürekli maliyet artışından dolayı riskli yatırım olarak görüyorlar.

KONUT KREDİSİ VERİLMİYOR

Bankalarında son yıllarda Konut Kredisine sıcak bakmaması ,yüksek limitli kredi vermemesi veya verdiği düşük kredi miktarına ise yüksek faiz uygulaması konut alımını oldukça zorlaştırıyor. Konut üretimindeki azalış kiralar artmasına yol açmaya devam ediyor. Eşyalı daireler ise boş dairelere göre 2-3 bin Tldaha yüksek fiyattan kiralığa çıkartılıyor. Kırıkkale'de kiralar merkezden kenar mahallelere doğru düşme gösterse de bu defa da kenar mahallelerde konut kalitesi'nin düşüklüğü karşımıza çıkıyor.

Kaynak: Haber Merkezi