Kırıkkaleli yazar Gurbet Lüy, İstanbul Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen fuarda okurlarıyla buluştu.

40. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 5 Kasım Pazar günü sona erdi.

28 Ekim - 5 Kasım tarihleri arasında düzenlenen fuara, 1 milyonun üzerinde ziyaretçi kişi katıldı. Fuarda, 100'den fazla ülkeden 2.000'den fazla yayınevi ve 500'den fazla yazar yer aldı.

Fuarda, yerli ve yabancı edebiyat, bilim, sanat, tarih, çocuk kitapları gibi farklı türlerde kitaplar sergilendi. Ziyaretçiler, kitaplarını yazarlarıyla buluşturma fırsatı buldu.

İstanbul'un kültür ve edebiyat hayatına zenginlik katan etkinliklerden biri olan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen fuar, kitapseverlerin ve edebiyat tutkunlarının yoğun katılımıyla renkli ve verimli bir etkinlik oluşturdu.

Bu yılki fuar, kitapseverlerin ve yazarların buluşma noktası olmasıyla öne çıkarken, etkinliğin katılımcılar üzerinde olumlu bir etki yarattığı de gözlemlendi.

Katılımcılar, etkinliğin sona ermesiyle birlikte, edindikleri kitaplar ve yaşadıkları deneyimlerle memnuniyetlerini dile getirdiler. Fuarın katılımcılar arasında oluşturduğu olumlu atmosfer, gelecek yıllarda da benzer etkinliklerin düzenlenmesine olanak tanıyacağını gösterdi.

Fuardaki özel reyonunda Kırıkkaleli yazar Gurbet Lüy de okurlarıyla buluşarak eserlerini imzaladı. Her okuruyla özel ilgilenen Lüy, eserleriyle ilgili okurlarına çeşitli bilgiler de verdi.

Lüy yaptığı açıklamada, “Bu yılın fuarında, birçok yayınevi ve yazar, en son çıkan kitapları ve edebi eserlerini sergiledi. Fuar, edebiyatseverlere geniş bir yelpazede kitap ve yayın seçenekleri sunmanın yanı sıra okurlarla yazarlar arasında önemli bir etkileşim ve iletişim platformu oluşturdu. Katılımcılar, yazarlarla yapılan imza günleri ve söyleşiler gibi bir dizi etkinlikle edebi dünyanın tadını doyasıya çıkarmış oldular. Bu sayede önemli kazanımlar elde edilmiş oldu.” ifadelerini kullandı.

Editör: Müjgan BARIŞ