AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan'ın Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal ve yönetimine yönelik eleştirilerine Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Başkanı Yücel Kızık’tan sert bir yanıt geldi. Kızık, yaptığı açıklamada Ahmet Önal’a sahip çıkarak, Kaplan'ın eleştirilerinin halk nezdinde karşılık bulmadığını belirtti.

"Enkaz Bıraktınız"

Yücel Kızık, açıklamasında Kaplan'ın eleştirilerine şu sözlerle yanıt verdi: "Kırıkkale’nin onlarca sorunu karşısında sessiz kalan ve 'haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' sözünü unutan AK Partili milletvekili, bıraktıkları enkazı göz ardı ederek iki belediye işçisinin yerinin değiştirilmesi üzerinden Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Önal’a haddi aşan ifadeler kullanmıştır. Bu söylemler vatandaşlar nezdinde karşılık bulmamış, halkımız gereken cevabı vermiştir."

"Şehri Susuz Bıraktınız"

Kızık, konuşmasının devamında, geçmişte Kırıkkale’yi susuz bırakanları, belediye kadrolarını liyakatsiz atamalarla dolduranları ve devletin çeşitli kademelerinde meydana gelen yolsuzluklara karşı sessiz kalanları eleştirdi. Ayrıca, sığınmacı sorunu, asgari ücret ve emekli maaşları gibi konularda sessiz kalanların, CHP’ye yönelik eleştirilerde bulunmaya hakkı olmadığını vurguladı.

Kızık, şunları ekledi: "Cumhuriyet Halk Partisi de Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal da vatandaşlarla, işçilerle, devlet kurumları arasında örülen kibir duvarlarını yıkmaya devam edecektir. Halkıyla, işçisiyle, çiftçisiyle, emeklisiyle kucaklaşacak, liyakatle şehri yönetip Kırıkkale’yi hak ettiği değere kavuşturacaktır. Siz de kıskanarak izlemeye devam edecek, gıybetle halkın samimi duygularını yapmacık olarak tarif edecek, hasetle komik davranmayı kendinize duruş olarak belirleyeceksiniz. Ta ki tarihin tozlu sayfalarında yer alıncaya dek."

Kaynak: Haber merkezi