Koçak, partiye gelmeyi lütfetti

AK Parti kulislerinde birden ortaya çıkan Ömer Faruk Koçak ismi tartışmalara sahne oldu. Kırıkkale Belediyesi Başkanlığı için 11 aday adayı müracaatı yapıldı .

 Şimdiye kadar parti tarafından bile ismi açıklanmayan Koçak'ın birden ortaya çıkması tabanda ciddi rahatsızlıklar oluşturdu .Koçak bu gün AK Parti'ye gelerek sessiz sedasız bir açıklama yaparak ayrıldı. 22 Kasım'da müracaat ettiği belirtilen Koçak'ın 16 gün sonra Kırıkkale Belediyesi'ne Talip olduğu şehre gelmesi partiye 15 dakika müracaat edip basından ve yönetim kurulu üyelerinin çoğundan habersiz bir şekilde ayrılması kendisini AK Parti camiasında ciddi,kararlı  bir siyasetçi olmadığı imajı verdi.

Açıklanan AK Parti il teşkilatında önce Ankara'dan müracaat ettiği ifade edilen ancak şu ana kadar Kırıkkale'de adı sanı geçmeyen Ömer Faruk Koçak'ın birdenbire 22 Kasım'da önce AK Parti'ye aday adaylık müracaatı yaptığı şeklindeki açıklamalar parti içerisinde çok ciddi kabul görmedi.

 Yaptığı Valilikler döneminde de Kırıkkale camiasıyla yakın bir bağ kurmayan ve şu an Merkez Valisi olarak görev yapan Koçak'ın Aday adaylarının sahada aktif bir şekilde çalıştığı ortamda birdenbire yeni bir aday adayın ortaya çıkması ve temayül listesinde bile olmaması parti içerisinde derin tartışmalara sebep oldu.

Kaynak: Haber Merkezi