Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Veysel Kutluca, yaptığı basın açıklamasında Türkiye'nin ekonomik ve sosyal sorunlarına dikkat çekti. Özellikle Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle Ahlat’ta düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısını eleştiren Kutluca, Ahlat'ın öncelikli ihtiyacının büyük bir köşk değil, istihdam sağlayacak fabrikalar olduğunu vurguladı. Kutluca, "Güçlü Türkiye, kaynaklarımızı tüketen saraylarla değil, üreten fabrikalarla kurulacaktır" diyerek Türkiye’nin ekonomik kalkınmasının üretime dayalı olması gerektiğini ifade etti.

Kutluca, ekonomik kriz dönemlerinde saray ve köşk yapmanın israf olduğunu belirterek, "Muş Şeker Fabrikası'nı satıp yerine Ahlat Köşkü'nün temellerini atmak, ekonomik gerçeklerle bağdaşmamaktadır" dedi. Ayrıca, enflasyon muhasebesi uygulamasını da eleştiren Kutluca, bu tür düzenlemelerin esnaf ve mali müşavirler üzerinde büyük bir yük oluşturduğunu belirtti.

Eğitim masraflarının yüksekliği ve çocukların eğitim hayatındaki zorluklara da değinen Kutluca, "Bu ülkenin çocuklarının hayalleri ellerinden alındı" diyerek hükümetin ekonomik politikalarını eleştirdi. Kutluca, Türkiye'nin sosyal sorunlarının da tehlikeli bir boyuta ulaştığını vurguladı ve son dönemde yaşanan olaylara dikkat çekti.

Son olarak, Türkiye’nin dış politika hamlelerini eleştiren Kutluca, Türkiye'nin uluslararası arenada daha bağımsız ve onurlu bir duruş sergilemesi gerektiğini belirtti. Saadet Partisi'nin bu karamsar tabloyu değiştirebileceğini ifade eden Kutluca, "İstiklal de, istikbal de Saadet Partisi'nde" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Kaynak: Haber Merkezi