61247831 369654870351139 4994757269703884800 N

Belediyelerin görevi vatandaşın yeşil alan ihtiyacını arttırmak olması gerekirken Kırıkkale Belediyesi mevcut yönetimi ne yazık ki kendi kullanımında olan Kırık Köyü’ndeki Kent Ormanı’nı tekrar Orman Genel Müdürlğü’ne devrederek kenara çekildi.

400 dönümlük Kent Ormanı doğa sporu yapan ,yürüyüş yapan ,günübirlik piknikçilerin buluşma adresiydi. Kırıkkale Belediyesi’nin bünyesinde olmasından dolayı güven duyulan park son dönemde ilgisizliğe terk edildi. Kırıkkale belediyesi Orman İşletme Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda bu alanı artık kullanmak istemediğini ve kira süresini uzatmayacağını ifade etti.

Kırıkkale halkının özellikle şehrin Kuzeyinde nefes alma yeri olarak gördüğü bu alan Orman Genel Müdürlüğü tarafından 20 yıllığına ihaleye çıkartıldı.İhaleyi Ankara merkezli Kamuda Çalışan Engelliler Derneği kazandı. Bunu öğrenen park müdavimleri Kalehaber’i arayarak Kırıkkale Belediyesi’nin tutumunu eleştirdiler.

 Yaptığımız araştırmada Kırıkkale Orman İşletme İl Müdürlüğü’nün yetkilileri derneğin bir takım yatırımlar yapacağını ,kahvaltı hizmeti veren bir lokanta kuracaklarını bildirdi. Ancak park müdavimleri gelişmeleri ve Kırıkkale Belediyesi’nin gözde bu parkı terk etmesini eleştiriyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi