Mehmet Özder'in müze önerisi kabul gördüIn Shot 20240214 134421327

Ankara Keskinler Derneği Başkanı Mehmet Özler Ankara'da bir müze ziyaretinden etkilenerek yapmış olduğu açıklamada Keskin gibi tarihi bir ilçenin Kent Müzesi'nin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu dile getirmişti.

Başkan Mehmet Özder Keskin'in Yüzyıllık tarihi bulunduğunu vurgulamış Konakları ile kültürü ile ozanlarıyla yetiştirdiği insanları ile ve köyleri ile Osmanlı Devleti döneminden bu yana derin bir tarihi bulunduğunu ve bunun bir müze etrafında toplanarak gelecek nesillere aktarılması gerektiğini dile getirmişti.

Müzelerin Kent kimliğinde önemli bir değer olduğunu belirten Özder Keskin'deki bir tarihi Konak içerisinde yapılacak müzenin ziyaretçi yoğunluğunun olacağını ve ilçe turizminin hareketleneceğini dile getirdi.

Kalehaber'in konuyu gündeme almasının ardından çok sayıda Keskinli siyasetçi Sivil Toplum Örgütü Başkanı ve özellikle eğitim camiası önerinin son derece haklı ve 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimde göreve gelen belediye başkanının öncelikli projeler arasında olması gerektiğine dikkat çektiler.

Kaynak: Ankara Keskinliler Derneği