İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sayın Numan Kurtulmuş'un gereğini yapma eylemi, o fezlekeyi meclise göndermemesine ve genel kurula göndermemesine yüzde 100 katılıyorum" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kırıkkale'de partisinin il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un "TBMM, başka bir kurum tarafından görevlendirilecek bir yer değildir" söylemine ilişkin açıklama yapan Akşener, Kurtulmuş'un fezlekeyi genel kurula göndermemesine katıldığını söyledi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un sözlerini destekleyen Akşener, "Sayın Numan Kurtulmuş'un gereğini yapma eylemi, o fezlekeyi meclise göndermemesine ve genel kurula göndermemesine katılıyorum. Çünkü herhangi bir kurumun tekrar söyleyeyim kendisine yüzde 100 katıldığım yer; her hangi bir kurumun kalkıp Türkiye Büyük Millet Meclisine sopa göstermesi, parmak kaldırması kabul edilebilir bir şey değildi. Çünkü milletvekillerini siz seçiyorsunuz, milletimiz seçiyor" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milletin iradesinin var olduğu bir yer olduğunu anlatan Akşener, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu milletin iradesinin bulunduğu demokrasinin, milletin iradesinin var olduğu bir yerdir. Buna uygun davranmak herkesin görevidir. Yüzde 100 katılıyorum, ben talimatla iş yapmam. 'Göndermiyorum kardeşim' derse böyle bir hakkı var çünkü, ona da katılıyorum" diye konuştu.

Editör: Müjgan BARIŞ