Muhammed Ali Tekinay projelerini tek tek izah etti

Yeniden Refah Partisi'nin Kırıkkale'deki genç belediye başkan adayı Muhammed Ali Tekinay bir ekip ruhu içerisinde hazırlamış oldukları projelerini Kalehaber'e anlattı.

Kırıkkale'nin her mahallesine ,her caddesine adeta proje hazırlıklarını belirten Tekinay, Yeniden Refah Partisi olarak seçimde oldukça iddialı olduklarını ve seçmene ulaşmak için 24 saat gayret gösterdiklerini dile getirdi .

Seçmen sahasında oldukça sıcak karşılandıklarını belirten Muhammed Ali Tekinay diğer partiler gibi maddi imkanlarının olmaması rağmen insanların gönüllerine girmeyi başardıklarını ifade etti.

Muhammed Ali Tekinay projelerini şu şekilde aktardı

GALERİ SİSTEMİ -Avrupa Ülkelerinde uygulanan galeri sisteminin İlimizde uygulanması sağlanarak; hayata geçecek galeri sistemiyle atık su, içme suyu, yağmur suyu, elektrik ve data hatları, yer altında "tüneller" içinde toplanacak, arızalar da, galeri içine girilerek, asfalt kazılmadan, kaldırımlar bozulmadan tamir edilebilecektir. Bu tüneller kamera ile 24 saat boyunca takip edilecektir.

BETON YOL-İlimize ait asfalt yollardan beton yola dönüşüm sağlanarak, küreselleşme ile giderek artan sıcaklıklarda asfalt yolun erimesi ile oluşan sorunlara önlem alınarak, daha uzun ömürlü olan beton yol yapımı ile yol yapımı için yapılan harcama maliyeti düşürülecektir. İlimiz şehir içi yol uzunluğu hesaplanarak çalışmalara başlanarak, İlimize ait tüm yolların zamanla beton yol olması sağlanacaktır.

BETON SANTRALİ- Belediyemize ait beton santrali kurularak, beton yol yapımı için gerekli beton ve galeri sistemi için gerekli olan beton kendimize ait beton santralimizle yapılacaktır. Böylece maliyet düşürülecek olup aynı zamanda beton satışı ile de Belediyemiz bütçesine katkı sağlanacaktır.

Bu hizmetler Belediyenin asli görevidir.

GELELİM 71 PROJEMİZİN BAZILARINA

- Kırıkkale Belediye Üniversitesi: (Kırıkkale Belediye Vakfını kurarak Üniversitenin Yuva, Selim Özer, Karşıyaka ve Bahçelievler bölgesine kurulması planlanmaktadır. ) TÜRKİYE DE İLK OLACAK

- Belediye Stajyerleri: (Belediyemizde işe alımlarda Belediye stajyerlerinin çalıştırılması uygulamasına geçilerek, işe alımlarda stajyerler arasından seçim yapılarak adam kayırmacılığın önüne geçilmesi) TÜRKİYE DE İLK OLACAK

- Belediye Muhtarlar Ofisi: (İlimiz Belediye binamızın 1. katına İl Merkez Mahalle Muhtarlarımızın kullanacağı Muhtarlar Ofisi kurularak yönetim sistemimizde Muhtarlarımızın Belediye Başkan Yardımcısı gibi çalışması sağlanacaktır.) TÜRKİYE DE İLK OLACAK

- Kuba Parkı: (Doğal afet ve felaket olaylarında, yaşam alanına dönüştürülebilecek, günlük hayatta piknik alanı olarak kullanılacak parka İslam tarihinin ilk mescidi olan Kuba ismini vereceğiz) TÜRKİYE DE İLK OLACAK

- Kale Markası: (Kale ismi ile gıda, temizlik, radyo, tv vs. alanlarında markalaşmak) TÜRKİYE DE İLK OLACAK

- Lunapark ve Seyr-i Kale: (Millet Ormanı içerisine Belediyeye ait lunapark ve seyir terası kurulması)

- Tatilsiz Ev Kalmasın: (Bir tatil beldesinde Belediyemize ait tatil köyü kurarak vatandaşlarımızın, uygun fiyat aralığı ile tatil yapmaları sağlanacaktır) TÜRKİYE DE İLK OLACAK

- Yürüyen Yollar: (Uzun menzilli Yürüme bantlarının kurulabileceği mekanlar da yaşlılarımız, hastalarımız ve engelli bireyler için hayatın kolaylaştırılması düşünülmektedir. yokuşlar, üst geçitler vs.)

- Baştacısınız: (Sabahları her mahalleden Hastanelere ücretsiz otobüs kaldıracağız.) KIRIKKALEDE İLK

- Proje Hızır: (Şehir içi veya şehir dışı Belediyemize ait hasta nakil ambulansları ile hastaneden çıkan hastalarımızın nakilleri yapılacaktır.) KIRIKKALEDE İLK

- Sağlıklı Geleceğe: (Sağlık kabini uygulaması ile önleyici sağlık hizmeti verilecek, gezici sağlık evi kurulması, İlimize yeni Semt Polikliniklerinin açılması sağlanacaktır.)

- İşte Senin Stilinin: (Her mahallede uygun fiyatlı bay ve bayan kuaför hizmetinin sunulması)

- Belediye Düğün Salonu: (Millet Bahçesi içerisinde ve her mahalledeki okul bahçesinde uygun fiyatlı düğün salonu hizmeti sunulacaktır.)

- Lezzet Unlu Mamülleri: (Taş fırın ekmek fabrikası kurulması ve çölyak hastaları için özel gıda üretimlerinin yapılması)

- Her Mahalleye Bakkal: (İlimiz Belediyesine ait uygun satış fiyatlıları olan bakkallların her mahalleye kurulması.)

- Belediye Tanzim Satış: (Belediyemize ait ve her türlü markanın bulunduğu büyük alışveriş merkezleri kurulması.)

- Irmak Şehrin İçinde: (Kızılırmağın Bahçelievler çoruhözünden geçirilmesi ve kanoların yüzdürülmesi, bu güzergaha yurtkur caddesi oluşturulması) KIRIKKALEDE İLK

- Kale Tüfek: (Kale marka tüfek üretim tesisinin kurulması) KIRIKKALEDE İLK

- Minik Dostun Seninle Kalsın: (mahallelerde oluşturulan hayvan sığınma evlerinde, hem hayvanların sevgi ihtiyacı karşılanacak hem de belediyemizin iş yükü azaltılacaktır.)

- Bereket, Bolluk, Şenlik Çiftlik: (Et ve süt ürünleri üretilen Belediye çiftliği ve hayvanat bahçesinin kurulması sağlanacaktır.)

- Radyo Kalite: (Belediyemize ait radyosu kurulması planlanmaktadır.)

- Kale Tv: (İnternet TV ile başlanılarak, Belediyemize ait Tv kurulması planlanmaktadır.)

-Kırıkkale Film Ajansı: (İlimizi tiyatro ve film sektöründe aktif hale getirmek için ajans kurulması.)

-Sadece Tofaşk Girebilir : (Tofaşlara özel yarış pisti yapılması)

-Refahlı Günlere: (Maddi imkanı olmayan öğrencilere dershane hizmetinin verilmesi)

-Söz Çocuklarda: (Belediye okul temsilcilerinin ve okullarda belediye sınıflarının kurulması)

- Belediye Ortaklarını Arıyor: (İlimiz Belediyesini her alanda var etmek, ve iş kurmak isteyen, finansal yatırım bulamayan, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın iş kurmalarına destek olmak. Belirlenen iş kollarında belirlenen maliyetin Belediyemiz tarafından karşılanacağı, yapılacak işin işletmesinin ise Belediyemize Ortak olan kişi yada firma tarafından yürütüleceği, elde edilen gelirin %60’ ının Belediyemiz hesaplarına, kalan %40’ ının ise Belediyemize ortak olan kişi ya da firmaya pay edileceği destek programıdır.)

 Yukarıda saydığımız projelerimizin çoğu “Belediye Ortaklarını Arıyor” projemiz ile hayat bulacaktır. Bunun sonucunda da denetim mekanizmasının mali kısmını Belediyemiz yaparken, çalıştırılan kişilerin denetimini ise ilgili işletme ya da kişiler yapacak olup, maksimum verim ile çalışması sağlanacaktır.

Kaynak: Yeniden Refah Partisi