Nostaljik rüyası: Araba Müzesi

Antalya Araba Müzesi, Türkiye’nin otomobil ve havacılık tarihine ışık tutuyor.

Müzede, Devrim otomobilinden Beyoğlu tramvayına, Vecihi Hürkuş’un uçağından Çiçek Abbas filmindeki minibüse kadar pek çok nostaljik araç sergileniyor.

Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan Dokuma Park, eski dokuma fabrikasının pamuk ambarından dönüştürülen ve 70 adet klasik aracın sergilendiği Antalya Araba Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor. Müze, Türkiye’nin sanayileşme tarihine tanıklık eden araçların yanı sıra, sinema, havacılık ve siyaset alanında Türk Tarihi’ne iz bırakan otomobiller, motorlar ve uçaklarla da ziyaretçilerini geçmişe götürüyor.Dokuma Projesi’nin 3. Müzesi olan Antalya Araç Müzesi,19 Mayıs 2022 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda açıldı.2 bin 800 metrekare büyüklüğündeki müzede, en yenisi 25, en eskisi 65 yaşında olan 70 adet araç sergileniyor. Bu araçlar arasında, günlük hayatın içinde yer alan araçlar yanında Kıbrıs harekatında kullanılmış askeri bir cip, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal`ı hastaneye kaldıran ambulans yüzde yüz yerli üretim Devrim otomobili, Beyoğlu tramvayı, Vecihi Hürkuş’un 1925’te yaptığı K6 uçağı, Türkiye’nin ilk yolcu uçağı NUD 38’in birebir replikaları ,Türk Sinemasının başyapıtlarından Selvi Boylum Al Yazmalım ve Çiçek Abbas’ın filmlerinde kullanılan araçlar gibi dikkat çekici ve merak uyandıran araçlar da bulunuyor.Zamanda yolculuk

Antalya Araç Müzesi, nostaljik esintiler taşıyan ve ziyaretçilerini, hayatlarının belli dönemlerine doğru geçmiş anılarının canlanacağı keyifli bir yolculuğa çıkaran bir müze. Özgün konsepti ve konuklarına özlem dolu anlar yaşatan duygusal atmosferi ile tarih ve nostalji tutkunları başta olmak üzere her yaştan araç tutkunu tarafından yoğun ilgi görüyor.

Birlik Haber AjansıMuze Giris 1024X489Al Yazmalim 1009X495

Kaynak: Haber Merkezi