Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Kırıkkale Şubesi, Öğretmenlik Mesleği Kanunu (ÖMK) tasarısına karşı mücadelelerini sürdürüyor. Sendika, ÖMK'nin öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştırdığı, öğretmenler arasındaki ayrımcılığı derinleştirdiği ve öğretmenlerin ekonomik, özlük ve demokratik sorunlarına çözüm üretmediği gerekçesiyle kanunu reddediyor.

AKP hükümeti ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in eleştirilere kulak tıkayarak, tasarıyı TBMM'ye gönderdiği belirtiliyor. 3 Temmuz'da TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşülmeye başlanan kanun, 12 Temmuz'a kadar yapılan görüşmeler sonucunda 22 madde ile kabul edildi.

Eğitim Sen, 9 Temmuz'da MEB önünden TBMM'ye yürümek istemiş ancak yürüyüş ve gösteri yapma haklarının engellendiğini ve üyelerine orantısız polis şiddeti uygulandığını açıkladı. Sendikanın MYK üyesi dahil olmak üzere 11 üyesi darp edilerek gözaltına alındı.

Milli Egemenlik Parkı'nda oturma eylemi gerçekleştiren sendika üyeleri, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan görüşmelerde önemli bazı maddelerin değiştirildiğini ancak genel olarak kanunun kabul edildiğini belirtti. 16 Temmuz'da TBMM genel kurulunda ÖMK görüşmelerinin ertelendiği açıklandı ancak kısa sürede yeniden gündeme getirilerek kabul edildi.

Eğitim Sen, ÖMK'nin öğretmenleri böldüğünü ve mesleği itibarsızlaştırdığını belirterek, hukuksal ve örgütsel mücadelelerini sürdüreceklerini açıkladı. Siyasi iktidarı ve MEB'i, öğretmenlerin sesine kulak vermeye ve gerçek bir meslek kanunu yapmak için çalışmaya davet eden sendika, adil ve kapsayıcı bir meslek kanunu için kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceklerini duyurdu.

Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkan Vekili Ersin Arzuman, öğretmenlerin haklarını savunmak için mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: Eğitim-SEN