Şehitlerimiz hepimizin ortak değeridir

Kırıkkale, Balkan Savaşı'ndan bu tarafa toplam 770 kadar vatan evladını toprağa verdi. Güneydoğu terör mücadelesinde toplam 270 kadar asker ve polisimiz şehit oldu.

Çanakkale savaşında 293 ,İstiklal savaşında 200,Kore Savaşı'nda 7 Kıbrıs Barış Harekatı'nda 3 olmak üzere çok sayıda şehit verdik. Kırıkkale halk arasında artık 'Şehitler şehri' olarak anılmaya başlandı.

Vatan ,Millet ,Bayrak ,Devlet sevgisi ile yetişen Kırıkkale gençliği gözünü kırpmadan bu değerler için şehit olacak ruha sahiptir. Gün oldu Kırıkkale'de aynı gün 2 Şehit kaldırdık. Gün oldu acı haberlerle sarsıldık .Gün oldu hastanede tedavi gören bir gazimiz şehit oldu . Kırıkkale halkı her şehidini kendi öz evladı gibi toprağa verdi. Acısını ve matemini hissetti. Kırıkkale şehitliğinde bu şehrinin ortak değeri olarak ebediyete intikal eden şehitlerimizin kabirleri Kırıkkale Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından seri şekilde bakılıyor .Çiçekleri yenileniyor .Hatıraları kabirlerinde bakım ve temizlikle canlı tutuyor.

Kaynak: Haber Merkezi