İSLAMİ DEĞERLER KÜLLİYESİ’NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Kırıkkale'de İslami Değerler Külliyesi'nde yer alan Siyer-i Nebi ve Mushaf-ı Şerif müzeleri ile Mescid-i Rağbet Camisi, düzenlenen görkemli törenin ardından hizmete girdi. Kırıkkale’ye inanç turizminde büyük katkı sağlaması beklenen İslami Değerler Külliyesi görkemli bir törenle açıldı. Diyanet  İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımları ile gerçekleşen açılış töreni, siyaset bürokrasi, iş dünyası ve sivil toplum örgüt temsilcilerini biraraya getirdi. Halkında yoğun ilgi gösterdiği açılış töreni ile Kırıkkale önemli bir esere sahip oldu.

8 YILDA TAMAMLANDI

Suudi Arabistan Cidde Başkonsolosluğu eski basın ataşesi Bahattin Akyön'ün girişimleriyle hayırseverler tarafından merkez  Karacalı Köyü girişinde 5 dönüm arazi üzerine başlanılan inşaat 8 senede tamamlandı. Külliyedeki Siyer-i Nebi ve Mushaf-ı Şerif müzelerinde Sakal-i Şerif'ler, Kâbe örtülerinden parçalar, Mescid-i Nebevi’den örtü ve Ravza-i Mutahhara’dan alınan seccade gibi birçok kutsal emanet bulunuyor. Ayrıca biri 350 yıllık olmak üzere dünyanın dört bir tarafından toplanan eski ve yeni Kuran-ı Kerim'lerin yanı sıra daha birçok kutsal emanetler müzede sergileniyor.resulünün bekçisi olmuştur. Kılıcı olmuştur." diye konuştu.

WhatsApp Image 2023-10-22 at 17.21.06

TÜRKİYE YÜZYILINA YAKIŞIR ESER

İslami Değerler Külliyesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön de konuşmasında, "2015 yılı Kasım ayında yapmış olduğumuz bu temel atma töreninden sonra bugün de burada açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu, Cumhuriyetin 100.yılında Türkiye yüzyılına yakışan bir eser olarak inşallah Kırıkkale'mize, Türkiye'mize ve İslam alemine, insanlığa hizmet edecektir. Biz bu hizmeti yaparken Rabbimizin rızasını gözettik. Sadece Allah'tan yardım diledik ve Rabbim bize bunu muvaffak  eyledi. Biz bugün bu açılışla içerisinde iki mescidin bulunduğu ve Türkiye'de ilk, dünyada tek olan görsel işitsel, hem dijital olarak Siyer-i Nebi Müzesi ve Mushaf-ı Şerif Müzesini açıyoruz." ifadelerini kullandı. Açılış programı, Dursun Ali Erzincanlı ve Fatih Koca'nın seslendirdiği ilahilerin, sinema sanatçısı Ahmet Yenilmez ile Burak Alp Yenilmez'in sunumlarının ardından son buldu.

WhatsApp Image 2023-10-22 at 17.21.07 (2)

KİMLER KATILDI ?

Açılış törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yanı sıra, Valimiz Sayın Mehmet Makas, Çorum Valisi Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Vali Emniyet Genel Müdürü Sayın Erol Ayyıldız, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yaşar Yıldırım, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı, MHP Kırıkkale İl Başkanı Murat Abalı, MHP Genel Başkan TBMM Özel Kalem Müdürü Fikret Hayali, Yargıtay üyesi İsmail Ulukul, Türkiye Bisiklet federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Genel sekreter Mehmet Sedat Fırat, Yönetim Kurulu üyesi Bülent Özçelik, İçişleri bakanlığı daire başkanı Muhammed Şahin, TBMM Ak Parti Grup  Müdürü Halil Ergen, Ak Parti Efsane ismi Ankara Abisi Ayhan Yılmaz, Mustafa Özkan, Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, Yeniden Refah partisi İl başkanı Arif Erdal, CB Danışmanlarından Hayri Çavuşoğlu, RTÜK Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir, Ak Parti Meclis grubu ve genel merkez ekibi hazır bulundu

Editör: Müjgan BARIŞ