Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde bulunan Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde 5 yıldır yol yapım çalışmalarına engel olarak gösterilen ve yolun tam ortasında yer alıp birçok kazaya sebebiyet veren elektrik direkleri, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ve EnerjiSA firmasının ortak çalışmalarıyla nihayet çözüme kavuştu. Üç ay süren çalışmalar sonucunda, yetkililer tarafından elektrik direkleri kaldırıldı.

Yahşihan ilçesinin en önemli yollarından biri olan Hoca Ahmet Yesevi Caddesi, yıllar boyunca kaderine terk edilmişti. Yolun sadece tek bir tarafına asfalt dökülmüş, yanlış planlamalar sonucunda ise çökmeler yaşanmıştı. Ancak Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’un görevi devralmasıyla birlikte, bu sorunlu yolun çözümü uzun sürmedi.

Başkan Ahmet Sungur’un talimatlarıyla Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nde sürdürülen üstyapı çalışmaları hızla devam ederken, yol yapım çalışmalarına engel olup yolun tam ortasında bulunan ve birçok kazaya sebebiyet veren elektrik direkleri de kaldırıldı. Önceki dönemde yol yapımına sürekli bahane olarak gösterilen direklerin kaldırılmasıyla birlikte, yolun tamamlanması vatandaşların yüzünü güldürdü.

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, bu çalışmaların vatandaşların güvenliği ve konforu için büyük önem taşıdığını belirterek, Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nin kısa süre içinde modern ve güvenli bir yol haline geleceğini ifade etti. Yolun tamamlanmasıyla birlikte Yahşihan ilçesinin trafiği rahatlayacak ve kazalar büyük ölçüde azalacak.

Kaynak: Yahşihan Belediyesi