Yavuz Kuzucu;Kırıkkale Belediyesi Çalışmıyor

20231227 110636

İyi Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Yavuz Kuzucu seçim çalışmalarına iddialı bir şekilde devam ediyor.

Kırıkkale'nin belediyecilikte sınıfta kaldığını belirterek Kırıkkale'yi Turizm şehri yapma kararlılığını ortaya koyuyor.

Kalehaber olarak çalışmaları ve projeleri üzerine Av. Yavuz Kuzucu ile yaptığımız röportajda hedeflerini dile getirdi. 

Yavuz Kuzucu ,Orta Anadolu Bozkırında bir Turizm şehri projesine hayata geçirerek Kırıkkale'yi Başkent Ankara'nın yanında bir Turizm cazibe Merkezi yapmayı hedefliyor.

------------------------

İYİ Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Avukat Yavuz Kuzucu: “Kırıkkale en geç on yıl içerisinde değişecek, bozkırın ortasında herkesin uğradığı bir turizm kenti olacaktır. Kırıkkale Belediyesi maalesef iktidar partisinden olmasına rağmen bu avantajı hizmete dönüştüremedi. Kırıkkale'de belediyecilik sıfır diyebiliriz” 

Sayın Yavuz Kuzucu bize Kırıkkale halkına kısaca kendinizden bahseder misiniz? 

Yavuz Kuzucu: 1983 Kırıkkale doğumlu olup Çelebi ilçesi Karaağaç Köyü nüfusuna kayıtlıyım. İlk, orta ve lise tahsilimi Kırıkkale’de tamamladım. 2004 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimimi tamamladım ve 2005 yılından itibaren Kırıkkale Barosuna bağlı olarak Kırıkkale’de serbest avukatlık yapmaktayım. Üniversite yıllarından itibaren ülkemizin ve memleketimizin sorunları ile dertlenerek çözüm üretme arayışlarına girdim. Ülke ve memleket sevdamız bizi siyasete yönlendirdi ve 2007 yılında aktif siyasete atıldım. 2009-2012 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanlığı, 2009-2015 MHP Üst Kurul Delegeliği ve 2012-2014 yılları arasında MHP İl 2. Başkanlığı görevlerinde bulundum. 2017 yılından itibaren İYİ Parti’nin kuruluş aşamalarında bulundum. İl ve ilçelerimizde İYİ Partinin teşkilatlanmasında aktif görev aldım. 2019-2022 yılları arasında İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nı ve 2022 yılından itibaren de Belediye başkanlığı adaylığım açıklanana kadar İYİ Parti İl Başkanlığı görevlerini yaptım. 

Sayın Başkanım Kırıkkale halkının size karşı bir teveccühü var. “Genç Başkan, Dinamik Başkan” diyorlar. Bu konuda neler söylemek istersiniz? 

Yavuz Kuzucu: 

Ülkemizde siyaset yaşı maalesef çok yüksek. Elbette siyasi tecrübe önemlidir ama bence siyasette en önemli şey genç ve dinamik olmaktır, hizmeti aşkla yapacak enerjiye sahip olmaktır.! Sultan Alparslan ölünce yerine oğlu Melik Şah 18 yaşında devleti yönetmeye başladı ve Selçuklunun en parlak ve görkemli dönemini yaşattı. Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında çağ açıp kapadı. Yine Mustafa Kemal Atatürk TBMM açtığında 39, Cumhuriyeti ilan ettiğinde 42 yaşındaydı. Koltukta göbeğini kaşıyarak oturan bir bürokrat mı, işinin her merhalesinde önde olan birini mi istersiniz? Bizi genç görüyorlar ama 40 yaşın dinamikliği! Kırıkkale’de doğmuş burada yaşamını sürdüren bir kardeşiniz olarak tüm sorunlarımızı ve çözüm yollarını biliyorum. Allah kısmet eder de bu yetkiyi bana verirseniz, Kırıkkale’miz kısa zamanda orta Anadolu’da parlayan bir yıldız gibi her yerden görülecektir. 

Sayın Kuzucu, Kırıkkale ile ilgili projeleriniz nelerdir? Kısaca bilgi vermek ister misiniz? 

Yavuz Kuzucu: Çok kısa olarak burada söylerken, her projenin içeriğini bölüm bölüm ileride genişçe anlatmaya çalışacağım…

KIRIKKALE EN GEÇ ON YIL İÇERİSİNDE DEĞİŞECEK, BOZ KIRIN ORTASINDA HERKESİN UĞRADIĞI BİR TURİZM KENTİ OLACAKTIR 

1. İmar Projesi: Kırıkkale’nin geçmişe dönük tüm projeleri gözden geçirilip Cumhuriyet şehrine yakışır yeni projeler uygulanacaktır. Şehir merkezinden çevre yollara büyük bağlantı yolları ana arterlere bağlantısı yapılacak, yeni kat sistemiyle şehrin büyük bir kısmının yenilenmesi sağlanacak.  

2. Kaletepe Turizm Projesi: Keletepe’nin varsa başka kurumlarla mülkiyet bağlantısı, çalışılarak Kırıkkale Belediyesine geçmesi sağlanacak. Cumhuriyet Meydanından Kaletepe’ye teleferik sistemi ve ayrıca eski kömür tevziden Kaletepe’ye içinden yürümeli ve içinde küçük kafe ve büfelerin olduğu dünyanın en büyük silahını yaparak burayı bir cazibe yeri durumuna getireceğiz. Ayrıca Kaletepe’nin üzerine kuracağımız kafe ve alışveriş yerleriyle Kırıkkalelileri ve çevre illerde yaşayan vatandaşlarımızın buraya günübirlik gelip gitmelerini sağlayacağız. İlimizden ve çevre illerden gelip buraları gezmek isteyen herkes için burası bir cazibe merkezi olacaktır. Kaletepe’yi ve çevresini anlattığımız şekli ile hayal edin. Her şey hayal etmekle başlar. 

3. Üniversite öğrencilerine yurt ve ulaşım projesi: Adı Kırıkkale olan bir üniversite var fakat bunun Kırıkkale’mize maddi ve manevi olarak bir katkısının olduğunu kimse söyleyemez. Kırıkkale’mizin merkezinde kız ve erkek öğrenci yurtları açılacak. Ayrıca öğrencilerimizin şehir merkezine çok ucuza gelip gitmeleri sağlanacak. Bunun için her türlü çalışma yapılacaktır. Eğitim, bizim en öncelikli işlerimizden olacaktır. 

4. Ulaşımda raylı sistem projesi: Üniversiteden Kimeski’ye, Atatürk bulvarı ve Millet Bulvarından Sanayi kavşağına kadar raylı sistem yapılacaktır. Bu sayede şehrimizi ana arterlerini raylı sistemle birbirine bağlayarak Kırıkkale’mizin her an canlı kalmasını sağlayacağız. 

5. Otopark Projesi: Şehir merkezinin birçok yerinde otoparklar yapacağız. Ayrıca parklarımızın birçoğunun altını otopark yapacağız. Merkezde ayrıca çok katlı otoparklara da önem vereceğiz. 

6. Şehrin merkezine Kızılırmak’ı getirme Projesi: Koca ırmak şehrin merkezine gelir mi diyenleri duyar gibiyim. Gelir gelir gelir. Binlerce km den doğal gaz Avrupa’ya ve ülkemize geliyorsa, Irak petrolü Yumurtalık’a geliyorsa bizde Kızılırmak’ı Kapulukaya Barajı’ndan eski ofisin oraya büyük borularla getirip, tekrar yatağına doğru akıtabiliriz. Kızılırmak’a gitmeyen Kırıkkalelilerin ayağına ırmağı getirerek burada cazibe merkezi yapabiliriz. Bir düşünün burada teleferik var, dünyanın en büyük silahı burada olacak ve birde Kızılırmak buraya geliyor. Burada plaj da yap, sandalla gezi ve oltayla balıkta tut. 

7. Tatlı su projesi: Kırıkkale’mizin çevresi tatlı su kaynaklarıyla dolu. Önemli yerlere araştırmalar sonucu sondajlar vurularak bu suların şehrimize gelmesi sağlanacak. Kırıkkalelileri zamanla ırmak suyundan kurtaracağız. 

8. Emekliler Evi Projesi: Emeklilerimiz için dinlenme tesisleri kurulacak. Bu tesiste emeklilerimiz için yeme içme ve her türlü ihtiyaçları belediyemiz tarafından karşılanacak. Şehrimizde emeklilerimizin huzur içinde geçirmeleri için her türlü ortam hazırlanacak. 

9. Kadınlarımız için dinlenme ve kurs merkezleri projesi: Tüm kadınlarımızın günlük uğrayacakları bilgi alacakları, sosyal destek alacakları, kurs ve seminerlerle desteklenecekleri bir merkezleri olacak. 

10. Şehrimizi güzelleştirme projesi: Belediye olarak park, bahçe ve yeni projelerle şehrimizi güzelleştirirken, halkımızın da kendi evini, sokağını, çevresini güzelleştirmesi için belediye tarafından maddi manevi destek verilerek şehrimizin kısa zamanda güzelleşmesi sağlanacak. Şehrimizin bakımsız ve yorgun görünümüne bir an önce son verilecek. 

11. Kreş Projesi: Her mahalleye belediye tarafından kreşler yapılarak çocuklarımızı yarınlara daha iyi hazırlarken ailelerimize eğitimle ilgili destekler vereceğiz. Kreşlerin tüm giderleri belediyemiz tarafından karşılanacaktır. 

12. İhtiyacı olan lise son sınıf öğrencilerine üniversiteye hazırlık kursu YKS ve ortaokul son sınıf öğrencileri, için LGS ye giriş kursları açılacaktır. Maddi durumu uygun olmayan tüm öğrenciler bu kurslardan ücretsiz yararlanacaktır.  

13. Sosyal yardımlar: Sosyal yardımlar ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımıza artarak devam edecektir. Sosyal yardım alan vatandaşlarımız teşhir edilmeden, kimseler duymadan ihtiyacı olan her şey belediye tarafından vatandaşlarımıza ulaştırılacaktır. Bu durum hiçbir zaman siyasi bir şov olarak kullanılmayacaktır. 

Sayın Başkan, mevcut belediye çalışmaları ile ilgili neler söylemek istersiniz? 

Yavuz Kuzucu: Yapılan çalışmalara baktığımızda adından ileride bahsedilebilecek en önemli çalışması kaldırım ve parke taşları olarak görülüyor. Gönül isterdi ki iktidarın kendilerinde olması nedeni ile büyük projelerin yapıldığı bir dönem olmasını isterdik. Cumhuriyet döneminin en güçlü hükümetleri ile çalışan, iktidar kaynaklarının arkasında olduğu bu mevcut yönetim döneminde maalesef Kırıkkale’miz hak ettiği değeri görmemiştir. Göze dişe dokunur, ilerde övünerek anlatacağı hiçbir proje uygulayamamıştır. 

Sayın Başkanım, son olarak neler söylemek istersiniz? 

Kırıkkale’mizin kısa zamanda gelişip güzelleşmesi hak ettiği değeri alması aslında çok da zor değil. Allahım ilimizi o kadar güzel yerde konumlandırmış ki birazcık zorlama ile zaten kendiliğinden gelişecektir. Irmak var, tüm doğu, güney kuzey illerinin yolu buradan geçiyor. Demiryolu var. Ankara hava alanına yakın. 

O zaman ufku geniş iyi bir yöneticiye ihtiyaç var. 

Eğer o yönetici ben olursam bu söylediğim projeleri en kısa zamanda uygulayarak, Kırıkkale’miz Orta Anadolu’nun tam ortasında parlayan bir yıldız gibi ünü ve şanı her taraftan görülecektir. 

Benim aklım öyle dalga dalavere işlerine yetmez. Eğer benim belediye başkanı olmam vatanım, milletim, ülkem ve Kırıkkale’m için hayırlı olacaksa kısmet olsun. Yok, ben de bir kısım siyasiler gibi geldiğim yeri unutacak ve millete hizmet yolunda hak yoldan döneceksem Allah nasip etmesin! Şunu açık yüreklilikle ve samimiyetimle ifade ediyorum ki, Kırıkkale’miz için kim hayırlı olacaksa Allah’ım onun gelmesini nasip etsin! 

Bu şehir bizim, bu memleket hepimizin. İyi düşünüp doğru karar verdiğimizde göreceğiz ki kazanan Kırıkkale olacaktır. Kırıkkale’miz kazanacak, sonunda hepimiz kazanacağız! Saygı, sevgi ve hürmetlerimle tüm Kırıkkaleli hemşerilerimi selamlıyorum.

Kaynak: Haber Merkezi