Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9-11 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere ABD'ye gidiyor. Zirvede, dünya liderleri ve hükümet başkanlarıyla bir araya gelecek olan Erdoğan, önemli görüşmeler gerçekleştirecek.

NATO'nun geleceği, küresel güvenlik tehditleri ve ittifakın stratejik öncelikleri gibi konuların ele alınacağı zirvede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin güvenlik politikalarını ve bölgesel meselelerdeki duruşunu vurgulaması bekleniyor. Zirve kapsamında gerçekleşecek ikili görüşmelerde, çeşitli devlet ve hükümet başkanlarıyla bir araya gelerek uluslararası ilişkilerdeki işbirliğini pekiştirme fırsatı bulacak.

Erdoğan'ın ABD ziyareti, Türkiye-ABD ilişkilerinin yanı sıra NATO içindeki işbirliğinin güçlendirilmesi açısından da büyük önem taşıyor. Cumhurbaşkanı'nın, zirvede yapacağı temasların, Türkiye'nin ulusal çıkarlarını koruma ve bölgesel barış ve istikrarı sağlama yönündeki çabalarına katkı sağlaması hedefleniyor.

Bu önemli ziyarette, Erdoğan'ın küresel ve bölgesel konulara dair yapacağı değerlendirmeler ve liderlerle gerçekleştireceği görüşmeler, dünya kamuoyunda da yakından takip edilecek.

Kaynak: BHA