Kırıkkaleli siyasiler, vatandaşlar ve şehrin önde gelen isimleri, A Milli Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral'a desteklerini belirttiler. EURO 2024'ün son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup eden A Milli Takım'ın kahramanı Merih Demiral hakkında UEFA tarafından başlatılan soruşturma, Kırıkkale'de büyük tepki çekti.

Leipzig'de oynanan maçta galibiyeti getiren golleri atan Demiral, gol sevinci sırasında yaptığı bozkurt işareti nedeniyle UEFA'nın dikkatini çekti. UEFA, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu Avusturya-Türkiye karşılaşmasıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın iddia edilen uygunsuz davranışları nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açılmıştır. Konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde daha detaylı bilgi verilecektir," ifadelerine yer verdi.

Kapak 122242

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Merih Demiral, gol sevincine dair, "İki gol attığım için çok mutluyum. Bir gol sevinci düşünmüştüm, Türklükle alakalı. Türk olduğum için gurur duyuyorum ve bunu iliklerime kadar hissettim. Bu yüzden böyle bir sevinç yaptım ve çok mutluyum. Taraftarlarımız da bizimle gurur duyuyor. Tribünde bunu yapan taraftarlarımızı gördükten sonra daha da yapmak istedim. Türkiye’de hepimiz Türk'üz ve bundan gurur duyuyorum. Gol sevincini de bu yüzden böyle yaptım. Herhangi bir mesaj vermek istemedim, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim," şeklinde konuştu.

Milletvekili Öztürk'ten UEFA'ya Sert Tepki

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Avusturya-Türkiye maçında Bozkurt işareti yapan Merih Demiral’a UEFA tarafından soruşturma açılmasına sert tepki gösterdi. Öztürk, UEFA'nın tarafsızlığını koruması gereken uluslararası bir kuruluş olduğunu vurgulayarak, "UEFA, tarafsız olmalıdır. Uluslararası alandaki Türk ve Türkiye düşmanlarına payandalık yapmaya kalkan UEFA aklını başına almalıdır, kimse Türkiye'yi karşısına almaya kalkmamalıdır. Türkiye’nin başarısını ve yenilgiyi hazmedemeyenlerle, ırkçılarla, faşistlerle bir olmaya kalkan UEFA bu yoldan derhal dönmelidir. Bozkurt bir siyasi sembol olmayıp Türk milletinin milli sembolüdür," dedi.

Öztürk, Merih Demiral’a yönelik saldırılara karşı Türkiye ve Türk Dünyası'nın Demiral'ın yanında olduğunu belirterek, "Kimsenin sevincimizi kursağımızda koymasına, milli gururu yaşamamıza engel olmasına izin vermeyiz. İçerden ve dışardan Merih Demiral’a karşı yapılan saldırıları görüyoruz ancak kimse de şunu unutmasın Merih Demiral yalnız değildir, 85 milyonluk Türkiye ve 250 milyonluk Türk Dünyası kardeşinin yanındadır," ifadelerini kullandı.

Kırıkkale'de vatandaşlar ve şehrin önde gelen isimleri de Merih Demiral'a desteklerini ifade ederek, "Demiral'ın yanında duracağız ve onun milli gururumuzu yaşatma hakkını savunacağız," dediler. Bu destek mesajları, Kırıkkale'nin her kesiminden gelerek, birlik ve dayanışma örneği sergilendi.

Kaynak: Haber Merkezi