Bugün, 1 Muharrem 1446 tarihinde Müslümanların yılbaşısı vesilesiyle Kırıkkale'de düzenlenen 23. Geleneksel Hicret Koşusu, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 1993 yılında başlatılan ve bazı yıllar çeşitli sebeplerle yapılamayan bu etkinlik, bu sene yeniden düzenlenerek sporcular ve izleyiciler için muhteşem bir şölen haline geldi.

Kırıkkale Belediyesi Büyükşehir Parkı'nda düzenlenen koşuya 35 sporcu katıldı ve 70 kişi ödül töreninde hazır bulundu. Amatör ve profesyonel sporcular, yarışmada dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Yarışmada kategorilerinde dereceye giren sporcular ise şöyle:

U18 Erkekler

  1. Arda Ali Çeltik
  2. Bilal Demirel
  3. Emirhancan Zorlu
  4. Muhammed Özgür Kabaca

U16 Erkekler

  1. Yiğit Erkoç
  2. Ömer Faruk Boyan
  3. Ali Osman Eves
  4. Kadircan Kırkgöz

U14 Erkekler

  1. Emin Teyit Abdullah
  2. Eymen Günay
  3. Emrullah Erdem
  4. Abdullah Teyit Abdullah

Sporculara ödüllerini Anadolu Gençlik Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Doç. Dr. Yusuf Bayraktar, Kırıkkale Gençlik ve Spor Şube Müdürü Adem Karakurt ve Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Veysel Kutluca takdim etti.

Yarışmaya katılan tüm sporculara, hakemlere, ödül törenine katılan vatandaşlara ve sporcuların para ödüllerini veren eski milli sporcular Selçuk Yıldırım, Sait Özdemir ve Tokat Atletizm eski il temsilcisi Galip Torbalı'ya teşekkür edildi.

Etkinliği organize eden kuruluşlar arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Anadolu Gençlik Derneği Kırıkkale Şubesi ve Kırıkkale Olimpik Spor Kulübü yer aldı.

Kaynak: Haber Merkezi