Kızıl Goncalar’da Meryem Tezel Kimdir? Özgü Namal’ın Canlandırdığı Meryem Karakteri Hakkında Bilgiler!

Kızıl Goncalar dizisinde Meryem Tezel karakterini ünlü oyuncu Özgü Namal canlandırıyor. Dizide muhafazakar bir ailenin annesi olan Meryem, kızının mutluluğu için her şeyi yapmaya hazır. Peki, Kızıl Goncalar’da Meryem Tezel kimdir? Özgü Namal kimdir? İşte Meryem karakteri ve Özgü Namal hakkında merak edilenler…

Meryem Tezel, Kızıl Goncalar’ın Merhametli Annesi

Kızıl Goncalar dizisinde Meryem Tezel, Naim’in eşi ve Zeynep’in annesidir. Meryem, “İslam güzel ahlaktır” ilkesiyle yaşayan, ev işlerine eli yatkın, dürüst ve merhametli bir kadındır. Tek amacı, kendi kaderini yaşatmamak için mücadele ettiği kızının mutluluğudur. Ancak kızının mutluluğunu sağlamak için girdiği bu savaşta, yıllardır bastırdığı kendi derin mutsuzluğuyla yüzleşmek zorunda kalacaktır. Ayrıca, yanında durdukça bambaşka bir hayatı tanıyacağı Levent ile tanışacaktır.

Meryem Tezel, Kızıl Goncalar dizisinin en duygusal ve dramatik karakterlerinden biridir. Meryem, kızı Zeynep’in aşkı için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdır. Ancak kendi hayatında da bir aşkın peşine düşeceğini henüz bilmiyordur.

Özgü Namal, Usta Oyuncu ve Jüri Üyesi

Özgü Namal, 28 Aralık 1978’de Üsküdar’da doğdu. Annesi Akile Namal emekli bir devlet memuru, babası Kubilay Namal ise emekli bir tüccardır. Selanik ve Makedonya kökenli bir aileden gelen Namal, Üsküdar Cumhuriyet Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Ayrıca Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Müjdat Gezen Tiyatrosu’nda da oyunculuk eğitimi aldı.

Namal, 1997 yılında Masal Gerçek Tiyatrosu’nda çocuk oyunlarıyla tiyatro oyunculuğuna başladı. Daha sonra birçok tiyatro, sinema ve televizyon projesinde yer aldı. Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Elif Eylül karakteriyle geniş kitlelerce tanındı. 2005 yılında Kiralık Oyun adlı tiyatro oyunundaki performansıyla Afife Tiyatro Ödülleri’nde yardımcı rolde yılın en başarılı müzikal-komedi kadın oyuncusu ödülünü kazandı. 2009-2011 yılları arasında Hanımın Çiftliği dizisinde Mehmet Aslantuğ ile başrolü paylaştı. 2006-2010 yılları arasında da Axess reklamlarında oynadı.

Namal, 2015 yılından beri ekranlardan uzak. Son olarak 2014-2015 sezonunda Yetenek Sizsiniz Türkiye programında jüri üyeliği yaptı. Namal, Kızıl Goncalar dizisiyle uzun bir aradan sonra televizyona geri döndü. Namal, dizide Meryem Tezel karakterini canlandırıyor. Namal’ın sinema ve tiyatro en büyük tutkusu. Ayrıca fotoğrafçılık da hobileri arasında.

Kaynak: Haber Merkezi