Parazit Filminin Yıldızı Lee Sun-kyun Şüpheli Bir Şekilde Hayatını Kaybetti

Güney Kore’nin Oscar ödüllü filmi Parazit’in başrol oyuncusu Lee Sun-kyun, park halindeki aracında ölü olarak bulundu. Polis, Lee’nin intihar etmiş olabileceğini düşünüyor. Lee, uyuşturucu kullanmakla suçlanıyordu ve kariyeri tehlikeye girmişti.

Lee Sun-kyun’un Ölümü Şok Etti

Güney Kore polisi, Pazar günü sabah saatlerinde Seoul’da park halindeki bir araçta Lee Sun-kyun’un cansız bedenini bulduklarını açıkladı. Lee’nin yanında yanmakta olan bir kömür bloğu vardı. Polis, Lee’nin karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu ölmüş olabileceğini belirtti.

Polis, Lee’nin evinde bir not da bulduklarını söyledi. Notun içeriği henüz açıklanmadı. Polis, Lee’nin ölümünün şüpheli olduğunu ve intihar ihtimalini araştırdıklarını ifade etti.

Lee Sun-kyun, Parazit Filmiyle Ünlenmişti

Lee Sun-kyun, 2019 yılında vizyona giren ve Güney Kore’ye En İyi Film Oscar’ını kazandıran Parazit filminde Park Dong-ik rolünü oynamıştı. Film, zengin ve fakir aileler arasındaki çatışmayı konu alıyordu. Film, dünya çapında büyük bir başarı elde etmiş ve eleştirmenlerden övgü almıştı.

Lee Sun-kyun, Güney Kore’de birçok televizyon dizisi ve filmde de rol almıştı. Başarılı bir oyuncu olarak tanınıyordu. Ancak, son zamanlarda uyuşturucu kullanmakla suçlanmış ve kariyeri baltalanmıştı.

Lee Sun-kyun, Uyuşturucu Soruşturmasıyla Karşı Karşıyaydı

Lee Sun-kyun, esrar ve psikoaktif uyuşturucu kullanmak suçlamalarıyla soruşturma altındaydı. Güney Kore’de uyuşturucu kullanmak ciddi bir suç olarak görülüyor ve hapis cezası gerektiriyor.

Lee, uyuşturucu soruşturması nedeniyle televizyon ve reklam işlerini kaybetmişti. Ülke medyası, Lee’nin depresyona girdiğini ve psikolojik destek aldığını yazmıştı.

Lee, hafta sonu polise 19 saat boyunca ifade vermişti. Lee’nin avukatı, Lee’nin suçlamaları reddettiğini ve masum olduğunu savunduğunu söylemişti.

Lee’nin ölümü, Güney Kore’de hem hayranlarını hem de sanat camiasını yasa boğdu. Lee’nin ailesi, cenaze töreninin özel olarak yapılacağını duyurdu. Lee, arkasında eşi ve iki çocuğunu bıraktı

Kaynak: Haber Merkezi