Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 21. Dönem Mezunları, Kırıkkale Üniversitesi Stadyumu'nda düzenlenen mezuniyet töreniyle uğurlandı. Ailelerin de mezuniyet sevincine ortak olduğu törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Atike Tekeli Kunt, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Turgut Deniz, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Adnan Özdemir, akademik ve idari personel ile öğrencilerin aileleri ve yakınları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Tıp Fakültesi 2023-2024 dönem birincisi Dr. Merve Açıkgöz yaptı. Dr. Açıkgöz, "Altı yıl önce çıktığımız bu yolu başarıyla tamamlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim sürecimiz boyunca zor zamanlar oldu, ama meslektaşlarımıza uygulanan şiddet bizlere 'Bunlara rağmen değer mi?' sorusunu sordurdu. Hekim de bir insandır. Yardım ettiği kadar yardımı da hak eder. Mustafa Kemal Atatürk'ün doktorlara duyduğu saygıya layık olmaya çalışacağız. Bu süreçte en büyük destekçim olan anne ve babama, değerli hocalarıma çok teşekkür ederim" dedi.

Genç hekimleri tebrik eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin, "Bugün 152 hekimi ülkemize kazandırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli genç meslektaşlarım, sizler akredite olan Tıp Fakültemizin ilk mezunlarısınız. Bugüne kadar 1527 hekim, 527 uzman yetiştirdik ve donanımlı hekimler yetiştirmeye devam edeceğiz. Zorlu eğitim süreçleri sizleri en yetkin şekilde mezun etmek içindi. Doktorlara ve sağlık personeline yönelik şiddetin önlenmesi gerekiyor. Doktorlarımızın yurt dışına gitmeleri bizleri üzmektedir. Sizler bu ülkenin imkanları ile yetişen değerli insanlarsınız. Ülkemize en iyi şekilde hizmet edeceğinize inancım tamdır. Hekimlik mesleğine hoş geldiniz" şeklinde konuştu.

Hekimliğin kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, "Ülkemizin dört bir yanından gelerek Tıp Fakültesi 21. Dönem Mezuniyet Töreni'ne katılan değerli aileler, Üniversitemize hoş geldiniz. Ankara'daki programı sebebiyle törene katılamayan Rektörümüzün selamlarını sizlere iletmek isterim. Bir hekim babası olarak yaşadığınız gururun farkındayım. Tıp Fakültemizin almaya hak kazandığı akreditasyon belgesi, verilen eğitimin kalitesini ispatlamaktadır. Akreditasyon belgesi, 152 genç hekimin nitelikli ve donanımlı bir şekilde mezun olduklarını belgelemektedir. Doktora yönelik şiddet asla kabul edilemez. Doktorluk ve öğretmenlik, toplumun inşasında ve varlığını sürdürmesinde çok değerli iki meslektir. Genç hekim arkadaşlarım, sizler çok zeki insanlarsınız ve başka ülkelerde de rahatça çalışabilirsiniz ama 1915 yılında meslektaşınız olabilecekken Çanakkale Cephesi'ne koşanlar sayesinde bu töreni yapabildiğimizi unutmayın. Ülkemize, insanımıza en iyi şekilde hizmet etmenizi dilerim" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesini derece ile bitiren öğrencilere mezuniyet belgeleri ve plaketleri verildi. Tıp Fakültesi 2023-2024 dönem birincisi Dr. Merve Açıkgöz'e mezuniyet belgesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz verdi. Plaketini Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin’in elinden alan Dr. Merve Açıkgöz, mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Dönem ikincisi Dr. Esra Öztürk ve dönem üçüncüsü Dr. İlayda Özdemir'e mezuniyet belgeleri ve plaketlerini Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Dilek Keskin verdi. Acil Servis’te Yılın İntern Doktoru seçilen Muhammed Süleyman Utku'ya plaketini ve teşekkür belgesini Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Turgut Deniz verdi.

Öğrencilere hocaları tarafından mezuniyet belgesi verilmesi ve hekimlik yemini etmeleriyle devam eden program, keplerin havaya atılması ile sona erdi.

Kaynak: Kırıkkale Üniversitesi