Sigarayı bırakalım sağlıklı bir hayat sürelimIl Muduru Dr Agirtas Gunde En Az 30 Dakika Fiziksel Aktivite Yapilmalidir

Kırıkkale Sağlık İl Müdürlüğü Dr. Murat Ağırtaş tütün mamülü kullanan vatandaşlara Çağrı da bulunarak Alo 171 Sigara Bırakma hattını aramalarını istedi.

Alo 171'in ücretsiz olduğunu belirten Ağırtaş çağımızın hastalığı haline gelen tütün ve mamüllerinin kullanımının insan sağlığına verdiği zararları hatırlatarak bir an önce sigarayı bırakarak mutlu ve sağlıklı bir hayata geçiş yapılmasını istedi.

Murat Ağırtaş tütün ve mamüllerinin bırakılmasını önleyerek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Tütün mamulü kullanan tüm vatandaşlarımız ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattını ücretsiz arayabilir, buradaki görevlilerden yardım alabilirsiniz. Bu kapsamda Sigara Bırakma Polikliniğimize 2023 yılı içerisinde 1.157 vatandaşımız başvurmuş olup, bunlardan 277 kişiye farmakolojik tedavi başlanmış, 117 kişiye danışmanlık hizmeti verilmiş, verilen bu hizmetler sonucunda ise 178 kişi sigarayı bırakmıştır. Unutmayın sigara içtiğiniz her an, hayatınızdan ve sevdiklerinizle geçireceğiniz sağlıklı zamanlardan çaldığınız anlardır. Sigarayı bırakmayı ertelemeyin, sağlığınızın sizi mecbur etmesini beklemeyin, sigarayı bırakmak için en doğru zaman şu andır. Kendiniz ve aileniz için yeni bir başlangıç yapın”. İfadelerine yer verdi.

Kaynak: Sağlık İl Müdürlüğü