Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kur’an Kursları'nın kapanış programı, Nur Camii konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa İl Müftüsü Mustafa Topal, Yaylacık Şehit Oğuz Sümbül İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Nuh Baraklı, il müftü yardımcıları, şube müdürleri, Kur’an Kursu öğreticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve meali ile başlayıp, ilahiler, piyes, şiir ve sinevizyon gösterisi ile devam etti. Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mustafa Topal, Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde Türkiye’nin her köşesinde Kur’an-ı Kerim’i, Peygamber Efendimiz’in (sav) hayatını ve ahlakını öğretmeye çalıştıklarını vurguladı. Topal, "Velilerimiz ve çocuklarımızın desteği ile çocuklarımız dinimizi öğrenmenin, peygamberimizi ve Kur’an-ı Kerim’i tanımanın bahtiyarlığını yaşıyorlar. Bizim için en büyük mutluluk budur," dedi.

İl Müftüsü Topal, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen İmam Hatip ve hafızlık projelerine de değinerek, Kur’an Kursları ve hafızlığın dini bilgi, ahlak ve topluma faydalı bireyler yetiştirme açısından önemine dikkat çekti. Program, Müftü Topal'ın, emeği geçen müftülük personeline, Kur’an Kursu öğreticilerine, velilere ve öğrencilere teşekkür etmesiyle sona erdi. İlahiler ve salavatlarla son bulan program, katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Kaynak: Kırıkkale İl Müftülüğü