Zam sonrası öneri ;Kırıkkale Belediyesi otobüs koysun

Kırıkkale- Ankara yolcu taşıma ücretlerinin 130 TL'ye çıkartılması şehirde büyük tepki oluşturdu.

Kalehaber'e gelen yorumlarda Kırıkkale halkının Ankara'ya ayda bir değil ,her gün gidip gelen konumda olduğu vurgulanarak yolcu potansiyeli yüksek İki şehir arasındaki mesafe ücretinin fazla olduğuna vurgu yaptılar.

Özellikle Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerinin, Ankara'da Asgari ücretle işe gidip gelen güvenlikçilerin ve Ankara sanayisinde çalışan personelin ekonomik anlamda büyük sıkıntı yaşayacağına vurgu yapıldı.

Kalehabere yorum yapan çok sayıda vatandaş Kırıkkale terminalinin kontrolden çıktığını şehir yöneticilerinin zamları seyretmekten ibaret kaldığını ,serbest piyasa adı altında firmalara teslim olduğunu sitemli bir şekilde dile getirdiler.

Akaryakıt ve benzeri maliyet artışına hak verdiklerini belirten yolcular yılda 4 defa yapılan zammın artık bardağı taşırdığını ve Kırıkkale Belediyesi'nin sosyal Belediyecilik alanında bir hamle yaparak şehir merkezine koymuş olduğu otobüslerin benzerini Kırıkkale-Ankara arasına koyarak rekabette yer almasını istiyorlar.

Tepkili yolcular " 1989'da Kırıkkale İl olduğunda kırmızı renkli Kırıkkale-Ankara'da çalışan otobüsler vardı. Ekonomik bir yolculuk yapabiliyorduk. Ayrıca Hasandede Belediyesinin bile Ankara'ya belediye otobüs vardı. O günlerin tekrar hayata geçirilmesini istiyoruz. Kırıkkale Terminali artık bir kontrol altına alınmalı. Keyfi zamları tüm Kırıkkale görüyor .Sesini çıkartmıyor. Kırıkkale Belediye Başkanı ve meclis üyelerini buradan göreve davet ediyoruz. Lütfen Kırıkkale-Ankara arasında otobüs firma seferlerini tekrar gündeme taşıyın ve meclis kararıyla bu güzelgaha hareket verin" şeklinde önerilerini dile getirdiler.

Kaynak: Haber Merkezi