Zam sonrası öneriler arttı.Otobüs ve tren konulsun

Kırıkkale-Ankara arası yolcu taşıma ücretlerine zam yapıldı .Ortalık karıştı. Her gün yüzlerce yolcunun gelip gittiği Kırıkkale-Ankara arası yolcu taşıma fiyatının 130 Tl olması vatandaşlarda ciddi bir ekonomik sıkıntıya ve kaygıya sebep oldu. 

Bazı vatandaşlar Kırıkkale Belediyesi'nin Ankara -Kırıkkale arasında otobüs koymasını savunurken bazı kesim ise Kırıkkale-Ankara arasına Elektrikli Tren konulmasının bu sıkıntıyı rahatlatacağını ifade ediyor.

Firmalar ise yaptılar açıklamalarda artan işçilik fiyatlarını, akaryakıt ve parça fiyatlarını sebep olarak gösteriyorlar.

ELEKTRİKLİ TREN ÖNERİSİ

Kalehaber'in konuyu gündeme taşınması üzerine bazı vatandaşlar Kırıkkale - Ankara arasına elektrikli tren seferlerinin konulabileceğini gündeme taşıdılar. Yüksek hızlı tren hattı ve normal hattan bu imkanın olabileceğini belirterek şehir yöneticilerinin bu konuda çözüm üretmesini istediler. Bu anlamda geçtiğimiz yıllarda Kırıkkale-Ankara arasında Raybüs seferleri konmuş daha sonra kaldırılmıştı.

Kırıkkale otobüs terminalinde geçtiğimiz hafta 140 TL çıkartılan ancak gelen tepkiler üzerine firmaların sitemli bir şekilde ertelediği zam 130 TL olarak uygulamaya geçti .Günlük gelip giden vatandaşlar ise 260 TL'lik ödemeyi yapmakta zorlanacaklarını ifade ediyorlar.

YILDA 4 ZAM

2023 yıl içerisinde 4 defa zamlanan Kırıkkale-Ankara arası yolcu taşıma ücretleri artık Ankara'yı günübirlik ziyarete gitmeyi bile masraflı hale getirdi. Özellikle Kırıkkale Üniversitesi'nde egitim gören öğrenciler büyük kaygı içerisindeler.

OTOBÜS ÖNERİSİ

Bazı vatandaşlar ise Kırıkkale Belediyesi'ne seslenerek 30 yıl öncesinde Kırıkkale-Ankara arasında Renault marka Kırmızı renkli belediye otobüslerinin olduğunu hatırlatarak Kırıkkale Belediyesi'nin bir rekabet unsuru olması bakımından otobüs koyması gerektiğini dile getiriyorlar.

Kaynak: Haber Merkezi