Kırıkkale'de belediye başkanlığında iddialı tüm partiler adaylarını açıkarken gözler uzun süredir sessizliğini koruyan CHP'ye çevrildi .

CHP adayını iki gün içerisinde açıklayacak. Şu ana kadar Kırıkkale eski Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan ve Gazi Eroğlu müracaat etmiş durumda.

CHP Genel Merkezi illerinde başarılı olan milletvekillerini de ankete koyarak vekillik yerine belediye başkanlığını almayı tercih ediyor. Bunun benzeri Kastamonu ve Afyonkarahisar'da yaşandı.CHP mevcut milletvekillerini belediye başkanlığına aday gösterdi.

Kırıkkale'de 6 yıl önce Milliyetçi Hareket Partisi'nden Cumhuriyet Halk Partisi'ne büyük bir törenle geçiş yapan Mustafa Pekdoğan partide aktif bir şekilde çalıştı .

Tek amacının Kırıkkale Belediye Başkan adaylığı olduğunu her fırsatta dile getiren Mustafa Pekdoğan'ın karşısına CHP genel merkezinin şimdi mevcut Milletvekili Ahmet Önal'ı rakip göstermesi Pekdoğan taraftarları arasında çok şık bulunmadı.

Ahmet Önal'ın aday gösterilmesi durumunda Mustafa Pekdoğan ve Pekdoğan taraftarlarının Cumhuriyet Halk Partisi ile yollarının ayrılması bekleniyor.

Ahmet Önal ise kendine sorulan sorulara genelde kendisinin pek düşünmediğini ancak ankete konulmasını genel merkezin takdiri olduğu şeklinde kararı Genel merkeze yönlendiriyor.

CHP Genel Merkezinin şu sıralar Mustafa Pekdoğan ve Ahmet Önal üzerinde Kırıkkale'de anket yaptırıldığı ifade ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi