10 Ekim 2022 tarihinde başvuruları alınmaya başlanan Toki İlk Evim Arsa başvuruları 15 Kasım 2022 tarihinde tamamlanacak.Başvurular E-Devlet üzerinden yada Ziraat Bankası şubelerinden gerçekleştirilecek.

Tokinin kendi resmi sitesinde yayınladığı https://www.toki.gov.tr/arsa.html İlk Evim Arsa başvuru şartları incelendiğinde ;

Kırıkkale ilimiz, Büyükşehir Belediyesi olmadığından madde 1,2,3.3 ve sonrasındaki maddeler Kırıkkale ilinde yaşayan vatandaşlarımızı ilgilendirmektedir. Diğer maddeler Büyükşehir Belediyesi olan illerimiz için geçerlidir.

Bu maddelere göre Kırıkkale İl Merkezindeki projeye sadece ‘Kırıkkale İl Merkezinde’ ikamet eden veya Kırıkkale İl Merkez nüfusuna kayıtlı olan vatandaşlarımız müraacat edebilir.

Kırıkkale ili ilçelerindeki (Bahşılı,Balışeyh,Çelebi,Delice,Karakeçili,Keskin,Sulakyurt,Yahşihan) projelere ise projenin bulunduğu ilçe sınırlarında ikamet eden ve ilçe nüfusuna kayıtlı olan vatandaşlarımız veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olanlar başvuru yapabilir.

(Kırıkkale il nüfusuna kayıtlı olan vatandaşlarımız aynı zamanda ilçelerdeki projelerede başvuru yapabilir şeklinde maddeleri özetleyebiliriz)

Yapılan müraacatlardan sonra hak sahipliğinin sizlere çıkması halinde yapmanız gereken arsa tahsis bedelinin 1/10’u peşin ve geri kalanı 9 yılda tercihe göre aylık ve yıllık eşit taksitlerde ve faizsiz olarak ödenecek.

Kesinleşen arsa tahsisi sonrasında müstakil arsalar üzerine ; arsa tahsis tarihinden itibaren (alt yapısı tamamlanmış ise) ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması.2.yılda nüve kısmının tamamlanması şarttır.

(Not:Müstakil arsalara yapılacak olan projeler 150 mt2 brüt alanı geçmeyecek ve vergiden muaf bir şekilde yapılacaktır)

İmar planlarına göre toplu yapılaşmaya uygun olan müşterek taşınmazlar kura sonrası bu taşınmazlardaki hak sahipleri de müşterek müracaatları sebebiyle aynı arsa içerisindeki diğer ortakları ile tapu senedinin tarihinden itibaren (altyapısı tamamlanmış ise) en geç bir yıl içinde konutunu yapmaya başlamaları ve önceden tespit edilen plana göre tüm bloklar için zemin kat taban döşeme seviyesini en geç 2 yıl içinde bitirmeleri şarttır.

Noter kurası www.toki.gov.tr internet adresinde yayımlanacak olup harici bir kanaldan ilan,duyuru ve bilgilendirme yapılmayacaktır.

Proje listesine linkten ulaşabilirsiniz ; https://www.toki.gov.tr/Arsa%20Proje%20Listesi.pdf

Kesinleşen arsa tahsisi sonrasında müstakil ve müşterek arsalarınızdaki mimari projeleriniz,tüm mühendislik çözümleriniz (projelendirme,tasarım,inşaat) ve yapı ruhsatı ve iskan aşaması sürecindeki tüm sorularınız için www.alpmimarlik.net adresinden veya irtibat numaralarımızdan ‘Kırıkkale Alp Mimarlık’ ofisine ulaşabilirsiniz.