Ne hikmetse kendi evladını büyütmeyen, kendi evladının boğazı sıkılarak boğulmak istenilen bir yapımız var, başarı kıskanılır, hatta görmemezlikten gelinir ve hatta çamur at izi kalsınla iftiralar atılır, ne hikmetse bizden ilimizden kimse büyümez, büyütülmez. Bunu en iyi bilenlerden biriyim. Yüzyılın seçiminin arefesinde, her siyasi parti gücü oranında gayret çalışıyor. Adaylar ve siyasi partiler kazanmak için adeta tüm imkanları seferber ediyor. Hepsi birbirinden değerli, hepsi tanıdığımız kişiler. Hepsini tebrik ediyorum. Ancak bunların içinde bir isim varki, aday adaylığına ismi geçtiği günden ve aday olarak açıklandığı günden itibaren yeteri kadar tanıtılmadığı kanaatindeyim. Bunun bir misalide o zamanki Cumhurbaşkanlığı Makamının ikinci koltuğunda oturan devletin yürüyen gururu olan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği görevini yapmış Sayın Vahit Erdem ile ilgili olmuştu. Rahmetli Murat Yılmazer ağabeyim hiç unutmam Keskin Mitinginde o zaman beni konuşturmuş ve bende Vahit beyi “ Devletin ikinci adamı, ikinci koltuğunun sahibi hemşerimiz” dlye uzun uzun taktim etmiştim. Ve vekilimiz ve o zamanki il başkanımız”hah şöyle ya demiş tebrik etmişti. 

 Aynı bu sürecin bugünde Kırıkkale’de işlediğini Ak Parti 2. Sıra adayının yeterli derecede, imkan, ortam, tanınma, kabul görme, iletişim anlamındaki Ankara’daki ve Cumhurbaşkanlığı nezdindeki yılların birikiminin anlatılmadığı ve tanıtılmadığı kanaatindeyim. Ankara siyasetin ve bürokrasinin merkezidir. Bu merkezde başarı siyasette kabul görmek ve bürokraside güçlü olmakla mümkündür. Bu iki olgunuz yoksa başarıya ulaşmak ve iş bitirmek, çözmek zaman alacaktır. Bunu başarmış olmak ise Kırıkkale için bir nimet, Kırıkkale için tarihi yeni bir fırsattır. Bu fırsatı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Kırıkkale’ye yakinen bildiği Ankara’nın, bürokrasinin ve siyasi locaların kabul ettiği isimle onurlandırmış ve Sayın Ergün Tekin beyi aday etmiştir. Yani Kırıkkalenin eli güçlendiği zaman 3-0 yaptığı zaman huzura çıkıp “ Sayın Cumhurbaşkanım, Kırıkkale emanetinize sahip çıktı. Siz bilirim emanete sahip çıkarsınız, bende Kırıkkale’nin talep ettiği emanetleri sizden istiyorum” dese Kırıkkale şaha kalkar. Ergün Tekin Kırıkkale için tarihi bir fırsat, büyük bir imkandır. Uzunca yıldır yurt içi ve yurt dışı diplomatik görevlerde bulunurken Kırıkkale ismi ne zaman geçtiyse sayın Ergün ismide o zaman övgüyle anılmıştır. Çevre var, tanınma var, sevilme var, imkan var, ekonomik güç var, makamlara yakınlığı ve yatkınlığı var. Sözü ve itibarı var kısaca. 

 Sayın Ergün Tekin beyi tanıtırken Kırıkkale’nin Sporda sesi, Sanayide soluğu, Yatırım ve istihdamda nefesi, Kültür, Sanat ve Turizmde dünya tecrübesi olarak tanıtın. Bu vasıfları bir arada toplamak öyle üç beş yılın işi değil, bir ömrün sermayesidir. Bu sermaye birikimi bugün Kırıkkale’nin geleceği için önemlidir. Ergün beyi böyle anlatın. Randevu alan isim değil, direk ulaşan ismimiz deyin. 

Tüm bunlar bize bir nimet bize bir emanettir. Bu tarihi fırsatın ve bu değerin bilinmesi Kırıkkale’ye zaman ve hizmet kazandıracaktır. Şunu unutmayalimki Ergün Tekin’ler vb. Kolay yetişmiyor. Sayın Kaplan’a, Sayın Tekin’e, Sayın Avundukluoğlu’na başarılar diliyorum.. Bahattin Akyön