Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte Düğünlerin sayısının arttı görülmektedir. Hayatlarını birleştiren çiftler haftanın her gününde evleniyorlar. Davetliler içerik oluşturucularla dolu, evlenen veya nişanlanan çifter de diğerleri gibi sosyal medya topluluğu üyesi ve içerik oluşturucu ve davetlilerin geneli hesaplandığında toplamda tahmini yüzbinlere yakın takipçileri bulunabiliyor.   

Davete katılan içerik yaratıcılardan biri veya birkaçı gerçekleşen düğün sırasında çekilen birkaç videoyu muhtemel alacakları tepkileri de düşünerek veya düşünmeyerek yayınlıyorlar. Bu görüntüler genelde çiftin töreninden birbirlerini ilk kutlamaları, koridorda yürüyüşleri veya gösterişli merdivenlerden inmeleri, deniz taşıtlarında veya başka alanlarda evlilik teklifleri gibi samimi anları içeren bir fragman videosu yayınlıyor, TikTok gönderisinde etkinlik sırasında çektiği klipleri kullanarak yaptığı daha uzun bir videoyu YouTube kanalına’da yönlendirebiliyorlar. 

İnternette bazı sosyal medya kullanıcıları yayıncıyı bu kadar kişisel bir anın içeriğini paylaştığı için eleştirebiliyor, özellikle de yayıncı davetlinin, çiftin kendi düğün videosunu yayınlama şansı bulamadan videosunun yayınlandığı da görülüyor. Bu durumda "Düğünü vlog edip edemeyeceğinizi sordunuz mu?" sorusu ve yorumu ile karşılaşabiliyor. Davetli yayıncılar "Neden bunu yapar ki? Bu bir düğün, bir tema parkı değil. Aslına bakarsak Ne gelin ne de damat yorum taleplerine pek yanıt vermiyor ancak başka bir takipçi veya fenomen düğünlerde vlog çeken kişilere sesleniyor.

Evet davetli yayıncılar neden bunu yapar ki? Video çekmenin ve yayınlamanın kendisinin evlenen çifte yönelik bir sevgi gösterme yolu davranışıdır. Sorulduğunda bu cevap verilecektir. Karşı tepki olarak "İnsanların, sizlerin, milyonlarca insanın benim birine olan minnettarlığımı ve sevgimi gösterme şeklimin deneyimlerimi göstermek olduğunu anlayamaması çok, çok trajik" diye hayıflanacak, ayrıca törende veya salonun herhangi bir yerinde video çekimi yapılmaması yönünde herhangi bir işaret görmediğini ve kendisinden düğünle ilgili içeriği internette paylaşmamasının istenmediğini de söyleyecek veya yorumlara cevap yazacaktır. Ne yapacağız o zaman? düğün sahiplerinin, konuklara yönelik silah ile kutlama yapılamaz, sigara içilemez vb. duyurusu ile birlikte davetlilerden tören için telefonlarını ve kameralarını kaldırmalarını isteyen bir pankart mı asacağız.  

       Bu Konuda; Amerika Birleşik Devletleri Wisconsin'deki Plus One Planning'in sahibi ve düğün planlayıcısı olan Meredith Bartel, çiftlerin telefonsuz bir düğün gerçekleştirmek istemeleri durumunda bu tür tabelaların bulunmasının iyi bir adım olacağını belirterek, çiftlerin, düğün web sitelerine, etkinliğe ilişkin telefon kurallarının ayrıntılarını içeren bir bölüm eklemelerini ve görevlinin, tören başlamadan hemen önce sözlü bir duyuru yapmasını önermiştir. Düğün sahiplerinin bir düğün konuğunun bu kurala uymayabileceğini bilse de güvenilir bir akraba veya etkinlik koordinatörü gibi belirlenmiş bir kişinin göz kulak olması ve gerekirse müdahale etmesi için görevlendirilmesi de önerilmiştir. 

      Düğün günlerinde sosyal medya içeriği yayınlamak isteyen çiftler, profesyonel bir düğün içeriği oluşturucusunu işe almayı düşünülmelidir. En az 30 yıl öncesine gidelim, cep telefonu ve sosyal medya yok iken; Daha geleneksel düğün medyasında, bir fotoğrafçıya veya kameramana bu hizmet için ödeme yapılıyordu. Çekilen fotoğraflar ve video kaset teslimatları birkaç gün hatta bir hafta olabiliyordu.   

     Düğün, Nişan Töreni sırasında fotoğraflarının çekilmemesi gerektiği toplumsal olarak anlaşılmalıdır.