Benim şekerim var benim tansiyonum çıktı, migrenim tuttu  vs..  İnsanın beyin gücü öyle muhteşem bir güçtür ki, onu kullanarak isterse kişi kendini felç edebilir, komaya sokabilir, kendini imha da edebilir veya kanserini de yenebilir. Yeter ki beyin gücünü harekete geçirmeyi  becerebilirim.

 Gribim" diyerek sahiplenmeyi. Peki böyle bir durumda ne demek gerekir ?  "Gribal bir durum var" diyerek hastalığı ortaya sahipsiz bırakın olumsuz enerjiyi kendinize bağlamayın.  Çünkü hastalıkları sizinmiş gibi sahiplenirseniz bedeninize ve hücrelerinize bu hastalıkla yaşamayı kodlarsınız.  Bunu sözlü ifade ettiğinizde ya da düşündüğünüzde, bedeniniz yani tüm hücreleriniz duyar ve "Aaaa  biz hastayız" diyerek sağlıklı hücreler de bu talimatı alır ve mücadelesini yavaşlatır ve sonra devamlı tekrarlandıkça hastalık farklı şekillere döner. Bunu olumsuz yaşadığınız her şeye uygulayabilirsiniz. 

Başka bir örnekle de,

"Maddi olarak sıkışığım" demek yerine,

"Şu sıralar maddi bir sıkışıklık var" cümlesini kurun.

 Çözüme odaklanıp harekete geçmek ve Yüce  Allah’ın sonsuz Işık ve bereket kaynağına bağlanarak ona inanmak ve enerjiyi bolluğa berekete yönlendirmek   gerekir. Zihninizde denge oluşmadığı sürece, bedeninizde hiçbir şey gerçekleşmez. Zihninizi sürekli olumlu fikirlerle besleyerek değiştirirseniz hayatınızı da değiştirebilirsiniz.

 Velhasıl,  Bu düşünce tarzını benimsediğinizde her şeyin daha kolay ve Işıl ışıl aktığını fark edip yaşarsınız.