Sma Türkiye'de bu hastalık yaklaşık 6 bin ile 10 bin doğumda bir bebekte görülen genetik geçişli ciddi bir hastalıktır. 6 aylık ve daha küçük bebeklerde belirtileri görülen tip-1 SMA en ağır seyirli olanı. Evet ilacı var tedavisi ama o da  dünyanın en pahalı ilacı durumunda. Ayrıca tedavinin başarılı olması için bebeğin iki yaşına girmemiş ve 13,5 kiloyu geçmemiş olması gerekiyor.

 

Yüksek maliyet nedeniyle pek çok kentte SMA’lı çocuklar için bağış kampanyaları düzenleniyor. Kent meydanları ve kalabalık merkezlerde açılan stantlarda çocukların tedavi masraflarını karşılayacak miktara ulaşabilmek için dayanışma çağrıları yapılıyor. Bu bebeklerin ailelerin en büyük hayali bebeklerinin acı çekmemesi iyileşip yürümesi ve ellerinden tutarak beraber gezmeleri. Kent meydanları ve kalabalık merkezlerde açılan stantlarda çocukların tedavi masraflarını karşılayacak miktara ulaşabilmek için dayanışma çağrıları yapılıyor. Düşünsenize evladınız ölümcül  bir hastalığı var ve onun tedavisi yani ölmemesi için başkalarının vicdanına, yardımına ihtiyacınız var. Başka çareniz yok ve çocuğunuz kucağınızda gün gün eriyor ve çaresizlik elinizi kolunuzu bağlıyor. Ne acı bu durum değil mi? Anne ve babanın yardım çığlıkları medyada sokakta avmlerde.

 

Yiğit Hamza bebeğimizde bu hastalığın pençesinde sizlerden bizlerden imdat çığlıkları ile yardım istiyor. Kırıkkale’de yaşayan YİĞİT HAMZA bebeğimize nefes olmaya sende var mısın?

MAKBULE PEKDOĞAN 

                                                                                                     

İBAN: TR890001009010217196305001

 ALICI: Yiğit Hamza Demir

 hamza yazıp 7117 ye 25 TL bağışta bulunabilirsiniz (tüm operatörler)