Savaşların, çatışmaların en masum kurbanları çocuklar...

     Savaşların, çatışmaların en masum kurbanları çocuklar...

     14 Mayıs 1948’de sözde İsrail devletinin kurulması ile yıllardır süren çatışmalardır tekrar başlamadı hep vardı. Durum iki ordunun birbiriyle çatışması değil, ağır silahlarla donatılmış İsrail ordusuna karşı taş atan Filistinlilerin mücadelesidir. Ve maalesef savunmasız Filistin çocukları sadece taş attığı için göz altına alıp askeri mahkemede yargılayan tek ordu. Filistinli çocuklar dünyada askeri adalet sistemi ile yargılanan tek çocuklardır.

     Haziran 2023 UNİCEF raporuna göz attığımızda “Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF)”, 2015 yılından bu yana 120 binden fazla çocuğun silahlı çatışmalarda sakatlandığını ya da öldürüldüğünü bildirdi. Bu veriler, yeni savaşların patlak vermesi ile daha da yükselecek. Şuan Filistin’de binlerce çocuk ölüyor, sakat kalıyor, parçalanıyor. Oradaki masum çocukların tek isteği; evlerinin bombalanmaması, hanelerinin işgal edilmemesi ve aile fertlerinin canlarından endişe etmemek. Bütün bu acılara, zorluklara rağmen Filistin’de yaşayan Müslümanlarda ve çocuklarda idrakleri zorlayan, tüyleri diken diken eden bir iman gücü var. Küçücük çocukların ekranlarda gördüğümüz hak arayışları, adalet çırpınışları bizim vicdanlarımızı da delip geçiyor.

     Gazze’deki Milli Eğitim Bakanlığı, İsrail’in katliam saldırılarından çok sayıda çocuğun şehit olması nedeniyle 2023/2024 Eğitim-Öğretim yılının sona erdiğini açıkladı.

     Uyuyan Müslümanlar uyuyan insanlık, uyanın. Maalesef bu bir film değil gerçek.

                                                                 Makbule Pekdoğan