Kırıkkale’nin varlık sebebi olan MKE kurulduğu günden itibaren çevre illerden göç almış ve bugün ikiyiz bin nüfuslu şehir ortaya çıkmıştır.MKE’de işe girmek amacıyla çevre şehirlerden Kırıkkale’ye göç edenler, hem Kırıkkale’yi oluşturmuş, hem de Kırıkkaleliyi, yani anlayacağınız Kırıkkaleli Kırıkkale’de ikamet edene denmiştir.MKE Kırıkkaleli’nin ekmek teknesi olmuş, neredeyse her aileden en az bir kişi MKE’de çalışır hale gelmiştir.Dededen toruna iş kapısı olmuş, MKE sinemamız olmuş, lojmanımız, parkımız, lokalimiz, spor kulübümüz yani her şeyimiz olmuş, bizim için sanki kendi malımız, iş yerimiz haline gelmiştir.  Bugünlerde MKE camiasında yeni bir heyecan var. Mühimmat Fabrikası ve Silah Fabrikasına toplamda 78 işçi alınacak.  

Daha önce işçi alımlarında olduğu gibi yine Kırıkkalelilerin işe alımına dikkat edilmesi gerekmektedir. Başvuru şartlarına göre Kırıkkale ili sınırlarında ikamet edenler tercih sebebidir denilse de nüfus idaresinden ikamet belgesi almaktan kolay bir şey yok. Bu sebeple mülakatta tercih edilenin gerçekten Kırıkkale’de ikamet edenlerin olmasını istiyoruz. Bu konuda da en fazla herhalde kendini Kırıkkaleli hisseden Milletvekillerine düşmektedir. Ardından Kırıkkaleli bürokratlar ve nihayet işçi sendikasına iş düşmektedir.  Açıkçası Cumhuriyet Meydanının, Zafer Caddesinin yerini bilmeyenin fabrikalarda işçi olmasını istemiyoruz. Başka şehirlerden işçi alımına karşı çıkmamızın gerekçesi dar bölgecilik zihniyeti olarak düşünülmesin. İşçi kadrolarında ve yerel yönetimlerde o bölgenin insanına öncelik tanınması bölge insanını da koruma adına bütün Türkiye için doğru bir uygulamadır diye düşünüyorum.  Bunun yanında MKE’ye bağlı Ankara Gazi Fişek Fabrikası ve Makine Sanayii’nin mevcut yerlerinden taşınması kararı kesinleşti. 

MKE’nin fabrikalarının en fazla Kırıkkale’de olması, mevcut Kırıkkale’de ki fabrikalarda uygun arazilerin bulunması gibi şartları da düşünürsek aslında işin doğası ve doğrusu bu fabrikaların Kırıkkale’ye taşınmasıdır. Yine kendini Kırıkkale’li hisseden vekillere iş düşüyor. İktidar dönemleri boyunca hiç yoksa seçildikleri şehre  bir çivi bari çaksınlar.  İş işten geçmeden güç birliği toplantılarında bu hususun görüşülmesi şarttır. Tabiî ki sadece görüşmek yetmez, Başbakanında dediği gibi yemek yiyip dağılmak zamanı geçmiştir. Zaman artık icraat zamanıdır.Kırıkkale bu tarihi fırsatı kaçırmamalıdır. Yeni yatırımların olmadığı, istihdam alanının artmadığı, her geçen gün göç veren bir şehre en az yedi yüz ailenin gelmesi şehrin ekonomisini canlandıracaktır.Kırıkkale halkının da bu anlamda iktidara baskı yapması, sivil toplum örgütlerinin lobi faaliyetleri yürütmesi gerekmektedir.Velhasıl MKE’nin şehre kattıklarını düşünürsek, artık şehrinde MKE’ye sahip çıkması gerekmektedir.