Bir önce yayınlanan yazıda dini değerlerimize yapılan saldırıları anlatmıştım, saldırılar devam etmektedir. Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemlerine devam edilmesi üzerine Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı altıncı kez Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Diplomatik kaynaklar Kopenhag Büyükelçiliği ile bazı Müslüman ülkelerin Büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemlerine devam edilmesi üzerine, Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı’nın Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı belirtilerek, Maslahatgüzar’ın daha önce 18,21,22,23,24 Ağustos tarihlerinde de Bakanlığa çağırıldığı açıklanmıştır. Tüm bu gelişmelerin ardından Danimarka'da Kur'an yakma eylemlerini yasaklayan yasa tasarısının Meclise sunulduğu, Hükümet’in kutsal kitapların yakılmasını ve bu kitaplara saldırıları yasaklayan bir kanun tasarısı hazırlandığı tasarıyla 'dini nesnelere yönelik uygunsuz davranışlar' yasaklanacağı açıklandı.
TheNewyork Times Gazetesinde 7 Mart 1964 tarihli orijinal basılı arşivindeki bir makalenin, 1996'da çevrimiçi yayınlanmaya başlamadan önce dijital ortama aktarılmış versiyonunda dünya ağır sıklet boks şampiyonunun, siyahi Müslüman isimlendirmesine uymak için adını Cassius X Clay olarak değiştireceği doğrulanmış, ancak ikinci adı olan Marcellus'a ne olacağı konusunda belirsizlikler bulunduğunu belirtilmiştir. Clay, Nijerya'nın Birleşmiş Milletler temsilcisi Şef SO Adebo'yu ziyaret ettikten sonra değişiklikle ilgili olarak 'Benim adım Cassius X Clay' dedi. Clay’e, göbek adının yerine X'in getirilip getirilmeyeceği sorulduğunda, Siyahi Müslümanların Doğu Yakası liderini görevden alan Malcolm X'e kısaca danıştı ve “Bu soruyu yanıtlamanın henüz zamanı değil' 'Her şey zamanla ortaya çıkacak.' dedi. (İslam Ansiklopedisi 27’ nci cildinde “X” in, anlamı “davasının isimsiz bir hizmetkârını simgeleyen diye belirtilmiştir.) Siyahi Müslümanların ulusal lideri Elijah Muhammed'in farklı bir fikri vardı. Bir radyo yayınında Muhammed şunları söyledi: “Bu Clayadının hiçbir ilahi anlamı yoktur. Umarım daha iyi bir isimle anılmayı kabul eder. Allah'a inandığı ve bana uyduğu sürece ona vereceğim isim Muhammed Ali'dir.' Dedi. Efsanevi boksör, 1964 yılında 'Malcolm X'ten etkilenerek Müslüman oldu ve CassiusMarcellus olan adını da Muhammed Ali olarak değiştirdi.1976 yılının ekim ayında Türkiye'ye gelen Muhammed Aliİstanbul Atatürk Havalimanı'nda Merhum Necmeddin Erbakan tarafından karşılandı. Muhammed Ali, burada kendisini bekleyen binlerce kişiyle birlikte Sultanahmet Camisi'ne gidip Cuma namazı kıldı. Muhammed Ali Ayasofya Camii’ni de gezmiş ve orada Müslümanlara coşkulu mesajlar vermişti.22 yaşında Müslüman olan Ali, İslam dünyasının tanınması için çalışmalarda bulunmuş ve özellikle Müslümanların büyük sevgi beslediği küresel bir yıldıza dönüşmüştü. Bu yüzden Ali’nin ziyareti Türkiye’de büyük ilgi gördü.
2000’li yılların başında Muhammed Ali bir dergiye verdiği röportajda kendisine sorulan “Her zaman kendinize olağan üstü özgüveniniz var en büyük benim diyorsunuz. Bir Müslüman olarak inancınızdaki alçak gönüllü kişilik anlayışıyla bu durumu nasıl bağdaştırdınız? Sorusuna cevaben;en büyük olan Allah’tır. Ben sadece en büyük Boksörüm!Olimpiyat meşalesini yakmasının anlamını ise; Çok fazla bir önemi yoktu. Ancak böylesine önemli bir organizasyonda bir Müslüman’ın rol almış olması İslam’a çok büyük fayda sağlayacaktı beni mutlu eden bu. Dedi.
Vietnam savaşına bütün içtenlikleriyle destek veren Amerikalılar mutlu olsa’da bu durum yüce Allah’ın isteği olmadığı için ben mutlu değilim dediniz. Halkı tarafından bu savaş için kendileri gibi düşünmeye zorlanan gençlere tavsiyeniz nedir? Diye sorulduğunda; Güçlü olun, Kur’an okuyun. Allaha dua edin. Bunlar size yardımcı olacaktır. Diye cevap verdi. Üç kez dünya şampiyonluğunu kazanması 19 defa ünvanını savunması sonrasında yeni hedefinin ise; İslam’ın propagandasını yapmak, İslam’ı daha çok insana anlatmak hepsi bu. Diyerek en büyük başarısının Müslüman olmak olduğunu, geçmişe dönebilseydim On yaşında Müslüman olurdum diyerek, favori kitabının ne olduğu şeklindeki bir soruya ise “Aptalca bir soru Kur’an tektir. Eşi benzeri olamaz” diye cevap vermiştir.
Geçtiğim haziran ayı Muhammed Ali’nin ölüm yıl dönümüydü, Muhammed Ali’yi Türkiye’ye getiren Necmettin ERBAKAN’dı, Ali’nin cenaze törenine katılan ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’dır.Muhammed Ali’nin ilk profesyonel maçına çıktığı FreedomHall’da düzenlenen törende Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de eşlik etti.Cenaze namazında saf tutan Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Muhammed Ali’nin aile üyeleriyle görüşerek taziyede bulundu.Tüm insanlar Kur’an-ı Kerim’i okumalı, anlamalı ve faydalanmalıdır.