2015 Yılında memleketime döndüğümden itibaren yeni atanan ile birlikte dördüncü Valimizi tanıyacağız. İlki M. İlker Haktankaçmaz’dı… Bence mütevazi sadece işi ile ilgilenen bir kişiliği vardı. Fazla tanıyamadım kendisini ama olumsuz bir düşüncem olmadı hakkında. Hatta bir paylaşımımda kendisi hakkında yapmış olduğum olumlu yorumlar için bizzat arayıp teşekkür etmişliği de olmuştu.
Sonrasında gelen Vali Yunus sezer oldu. Hani bazıların bizim Yunus dedikleri. Bizim Yunus demekte haklıydılar, çünkü herkesin değil onların Yunus’u oldu. Kimin ne menfaati oldu bilmem ama bence gereksiz yerlere gereksiz projeler hayata geçirildi onun zamanında. Mesela Köprüköy Çeşnigir… Öncelik konusunda belki sıralamaya dahi giremeyecek bir yapı. Soruyorum sizlere kaç kere gittiniz bu bölgeye, belki bir belki hiç. Çünkü bir gidenin bir daha gitmesi için hiçbir sebep yok. İlk defa gidenlerde meraktan dolayı, bir göreyim misali gitmişlerdir ki bende öyle olmuştu.


Hele birde Oba köy Projesi var ki dillere destan. Kırıkkale’mizde yaşayanların yüzde doksan dokuzunun varlığından haberdar olmadığı bir mesire alanı. Dinek dağına at çiftliği sonra Yeşil vadi desen ona keza… Böyle birkaç proje daha. Belki yüz milyonlara mal olan ve bugün kapısına kilit vurulan yerler. Şimdi soruyorum size; bu yapılanlar doğru ve gerekli ise neden bugün bu haldeler, bu hale getirilecekse neden yapıldılar. Kimler kimleri nasıl bir makasa aldı, Kimler bu yapılanlardan nemalandı bilemem.


Sondan önceki Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu oldu. Sağolsun oda deprem nedeniyle makamında pek bulunamadı. Bulunduğu zamanlarda ise görevinin gereklerinden çok iktidar reklamşörlüğü yaptı. Onların Yunus’undan sonra onların Bülent’i oldu.


Şimdi Sayın Valim Mehmet MAKAS göreve başladı. Kendisine hoş geldiniz diyor görevinde üstün başarılar diliyorum. Daha öncekilerde olduğu gibi bu yazımdan da sayın Valimizin haberdar edileceğini bilerek birkaç cümle etmek istiyorum.Sayın Valim, Kırıkkalemizin çok önemli sorunları varken lütfen gereksiz veya sonradan çöp olacak hiçbir projeyi onaylamayın veya yaptırmayın. Birçok defa komedyenlere malzeme olduğumuzu bildiği halde sizin kafanızı karıştıracak kişileri yanınıza yaklaştırmayın.

 

Daha öncekilerde olduğu gibi size de gelip, kendilerini çok bilgili, çok önemli gibi gösterecekler olacaktır. Onlar sizi hep övecekler, yaşanan olumsuzluklardan hiç bahsetmeyecek, hep yanınızda görüneceklerdir. Değerli zamanınızı çalacaklar, iş yapmanızı engelleyecekler, adım atsanız ne güzel adım attı sayın valimiz diyeceklerdir. Yani sayın Valim , Kırıkkale’nin Valisi olmanızdan daha çok onların Valisi olmanızı isteyeceklerdir. Onlara dikkat edin, diğerlerinde olduğu gibi sizi de makasa almasınlar.


Siz bildiğim kadarı ile yeterli tecrübeye sahip birisiniz. Bizlerin uyarılarına bile gerek duymayacağınıza da gönülden inanıyorum. Ama yine de üstüme vazife olmamasına rağmen yazmış bulundum bunları. Tabi ki şahsımı tanımazsınız , üstüne vazife olup olmadığına bakmadan her şeyi söyleyen ve yazan biri olduğumu söylerler ve söyledikleri de doğrudur. Doğru ve iyi işler yapanı övmesini de biliriz , yanlış olan hakkında gerektiği gibi yazmayı veya söyleyebilmeyi de beceririz evelallah. Tabi ki bunu yaparken makam mevki veya şahıs ayırt etmeyiz.

 

Makamlar gelir ve geçer sayın Valim.. Bakın diğerleri gitti siz geldiniz ve biz hep buradayız, burada olmaya da devam edeceğiz. Makasınız ölçülü, adaletli olsun inşallah. Hayırlı görevler,Yüce Allah’ım yar ve yardımcınız olsun. Saygılarımla…