Yüreğimin daraldığında çıkmaz bir girdabın beni içine çektiğini anladığımda sığınacak bir liman bulmak istediğim de, Kırşehir’in Akpınar ilçesinin sessiz sakin bir köyünün imamının yanına giderdim. Kendisine kalbimi attığını hissettiren adam diye hitap eder tanımayanlara ise üstadım derdim. Yanında olduğum da zaman mevhumu unutup sadece ahiretlik konuşmalar yapar bana telkinlerde bulunurdu. Daha önce İstanbul’da olduğu yıllar birçok kez yanına gitmiştim. Boğaza nazır bir yerde çayımızı yudumlarken payitahtın bekçisi Ebu Eyyûb el-Ensarî hazretlerinin neden buralara kadar geldiğinden, Mevlânâ Celâeddin-i Rûmi’nin Şems-i Tebrîzî ile olan birlikteliğinden tadına doyamadığım leziz sohbetleri beni benden alır ummanlara daldırırdı. Bazen gördüğüm bir güzelliğin etkisinden çıkamayınca bana “Cennette daha güzelleri var merak etme” der gülümserdi. Yakınımdaydı 1 saatlik yol giderdim yanına “Özlemek iyidir diri tutar insanı” der yanındayken Allah’tan bahseder ve biliyorum ki ben yanında olmadığımda ise benden Allah’a bahsederdi. 

Gece en keskin sessizliğindeyken camın kenarın da sade kahvelerimizi yudumlarken gözüm ufuklara dalmıştı. “Fazla düşünmek insanı yorar, bırak kaderin tecelli etsin” deyip  ruhumun derinliklerinde olanı anlar, hep desteklerdi. Sabah namazların pudra şekerli kut böreğini yerken bugün ne sürprizler var diye düşünmekten alıkoyamıyordum kendimi. Mütevazilikte eşsiz bir insandı. Kemalat teferruatta saklandırın vücut bulmuş haliydi. Kendisi Uzakdoğu tekwonda şampiyonu olmasına rağmen giyişini nedeni ile  birçok sözlü tacize gülümseyip giderdi. 

Şimdi uzaklaşıyor tayin oldu. Gittiği her yerde Allah’ın nizamını anlatmaktan geri durmayan ser verip bu yolda taviz vermeyen korkuyu sadece Allah’ı üzmekte bilen. Hani şair der ya “Güzeller bayram günü süslenir, seninse bayramları süsler yüzün” diye, işte tam da öyle güzel bir insan gittiği yerleri güzelleştiren. Bedenler ayrı olsa da ruhlar her daim beraber olacak dualarda buluşacağız. Tabi dizinin dibinde olup sadırdan sadıra vereceği öğütler artık muamma. İnşallah ayrılıkların olmadığı yerde temenni ettiğimiz bir durumda buluşmak ümidiyle. Muhammed Murat YILDIZ’a hitaben.