NEFES TEKNIKLERİ 3

 

Doğru nefes almak kendinizi daha dinç ve yenilenmiş hissetmenize yardımcı olur. Ayrıca iş yaşamınızda yaşadığınız stresten ya da günlük yaşamınıziçerisindeki yorgunluktan arınmanın en iyi yollarından biri de nefes egzersizleri yapmak. Vücudunuzu dinleyerek ve farklı nefes teknikleri uygulayarak kendinizi daha enerjik, daha canlı hissedebilirsiniz.

 

Nefes egzersizleri ile tansiyonunuzu düzene sokabilir, ferahlayabilirsiniz. Bu yazımızda size kısa sürede rahatlamanızı sağlayacak nefes tekniklerinden bahsedeceğiz. Hazırsanız başlayalım ve daha iyi hissedelim.

 

KARIN NEFESİ :Karından nefes alma tekniğini uygularken dikkat etmeniz gereken nokta, göğsünüzün değil diyaframınızın şişmesi. Bu nefes tekniğini bir eliniz göğsünüzdeyken diğer elinizi karnınızın üzerine koyarak ve burnunuzdan diyaframınızı şişirip ciğerlerinize girecek kadar derin bir nefes alarak uygulayabilirsiniz.Bu tekniği tansiyonunuzu ve kalp atış hızınızı düzenlemek için her gün uygulayabilirsiniz. Ayrıca bu egzersizi stres altında kalabileceğiniz durumlar öncesinde sakinleşmek için yapabilirsiniz.

 

EŞİT NEFES:  Eşit nefes alıp verme egzersizini uygularken yalnızca burnunuzdan solumalısınız. Nefes alırken dörde kadar sayın, ardından nefesinizi verirken yeniden dörde kadar sayın. Bu sayede nefesinize bir direnç eklemiş olacaksınız.Bu egzersiz ile sinir sisteminizi rahatlatabilir, odaklanmanızı geliştirebilirsiniz. Koyun saymaya benzeyen bu yöntem, uyku problemi yaşayan kişiler için de etkili olabilir.

 

KAFA PARLATAN NEFES:Kafatası parlatan nefes, beynin uyanmasına ve vücudun ısınmasına yardımcı olan bir nefes egzersizidir. Bu nefes tekniğini uygulamak için öncelikle uzun ve yavaş bir nefes alın. Sonrasında ise alt karnınızı kullanarak güçlü bir nefes verin.Bu şekilde nefes alıp verme hızınızı 1-2 saniyeye ayarlayabilir ve toplamda 10 tekrar yapabilirsiniz.

Birbirinden farklı özellikte olan nefes tekniklerinden  bundan önceki yazılarımda da bahsettim bu  egzersizlerinden size en uygununu seçerek kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

 

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere hoşça kalın.

 

MAKBULE PEKDOĞAN